RASPRAVA U CRNOGORSKOJ SKUPŠTINI: DPS traži razrešenje Mandića, stranka premijera Spajića stala uz predsednika parlamenta
Foto: EPA/Boris Pejović

DANAS POČINJE SEDNICA PARLAMENTA U PODGORICI

RASPRAVA U CRNOGORSKOJ SKUPŠTINI: DPS traži razrešenje Mandića, stranka premijera Spajića stala uz predsednika parlamenta

Crna Gora -

Sednica Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu više predloga zakona, počeće danas, a poslanici bi trebalo da raspravljaju i o inicijativi za razrešenje predsednika parlamenta Andrije Mandića, prenosi RTCG.

Navodi se da je inicijativu za razrešenje Mandića podnela Demokratska partija socijalista (DPS), uz obrazloženje da on nije dostojan da obavlja tu funkciju, ali je Pokret Evropa sad (PES) premijera Milojka Spajića zatražio da se ta tačka skine sa dnevnog reda sednice.

Andrija Mandić
Andrija Mandićfoto: EPA/Boris Pejović, Arhiva

Na dnevnom redu će, osim predloga za razrešenje Mandića, biti i predlozi zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, o dopunama Zakona o biračkom spisku i o međunarodnoj razvojnoj saradnji i međunarodnoj humanitarnoj pomoći.

Milojko Spajić
Milojko Spajićfoto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Poslanici će raspravljati i o Predlogu izmjena i dopuna Zakona o osiguranju, Predlogu zakona o upravljanju otpadom, a na dnevnom redu su i predlozi izena i dopuna zakona o industrijskim emisijama i o biocidnim proizvodima, kao i tačka izbori, imenovanja i razrešenja. Iz Skupštine Crne Gore su naglasili da se radi o predloženom dnevnom redu i da će se poslanici o njemu izjasniti na samoj sednici.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track