VOJSKA CRNE GORE NEĆE UČESTVOVATI U RATU U UKRAJINI Oglasio se ministar odbrane Krapović: "Ta opcija nikad nije bila aktuelna"
Foto: Printscreen YouTube

VOJSKA CRNE GORE NEĆE UČESTVOVATI U RATU U UKRAJINI Oglasio se ministar odbrane Krapović: "Ta opcija nikad nije bila aktuelna"

Crna Gora -

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) neće učestvovati u ratnom sukobu u Ukrajini, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović.

On je demantovao navode poslanika Milana Kneževića da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja ili u nekom drugom terminu.

"Ministarstvo odbrane, niti ja kao ministar, ni u jednom trenutku nije izašlo sa informacijom da će naši vojnici biti poslati u Ukrajinu, niti je ta opcija ikada bila aktuelna“, naveo je Krapović u reagovanju.

On je rekao da nikada ne bi predložio, niti podržao odluku o potencijalnom upućivanju pripadnika VCG u Ukrajinu.

Kako je pojasnio Krapović, za takvu vrstu angažovanja postoji procedura po kojoj ministar odbrane predlaže Savjetu za odbranu i bezbednost, a Savet, nakon razmatranja, odluku o upućivanju dostavlja Skupštini na odlučivanje.

"To se ne može desiti dok sam ja na čelu ovog resora", poručio je Krapović.

On je apelovao na poslanike, medije i političare da izbegavaju bilo kakve vrste spekulacija kada je reč o tako ozbiljnim temama.

Krapović je kazao da se sve relevantne informacije, koje eventualno interesuju javnost, mogu dobiti od Ministarstva odbrane.

(Kurir.rs/RTCG/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track