PORUŠENE KUĆE, PREKO STO MRTVIH: Najrazorniji zemljotres u Crnoj Gori desio se 1979. godine, a njegove posledice bile su UŽASNE
Foto: Printscreen/X

PRE 45 GODINA

PORUŠENE KUĆE, PREKO STO MRTVIH: Najrazorniji zemljotres u Crnoj Gori desio se 1979. godine, a njegove posledice bile su UŽASNE

Crna Gora -

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali jutros je potresao teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta, a podrhtavanje tla osetilo se i Srbiji, kao i u Bosni i Hercegovini.

Jedan jači zemljotres dogodio se 15. aprila 1979. godine, on je iznosio 7 stepeni Rihterove skale i trajao je deset sekundi. Smatra se najrazornjim zemljotresom na teritoriji Crne Gore.

Crna Gora, zemljotres
foto: Printscreen/X

Epicentar zemljotresa se nalazio u Jadranskom moru, između Ulcinja i Bara, na udaljenosti od 15 km od obale, a u ovom zemljotresu 101 osoba je izgubila život.

Kako je to sve izgledalo podsetio je jedan korisnik društvene mreže Iks. Na postavljenom snimku mogu se videti srušene kuće i kola koja se nalaze pod ruševinama, a u opisu stoji kako je to bio "jedan od najtežih događaja u istoriji crnogorskog naroda."

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:30

DA LI ĆE SLEDEĆI ZEMLJOTRES U SRBIJI BITI RUŠILAČKI?! Eksperti otkrili povezanost: U slučaju potresa kod nas OVO JE NAJOPASNIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track