NEMA SELA U GOLIJI KOJE ZEMLJOTRES NIJE OŠTETIO: Miladinu urušena štala, meštani se žalili na buku (VIDEO)
Foto: Foto: Printscreen Vijesti

važno da nema žrtava

NEMA SELA U GOLIJI KOJE ZEMLJOTRES NIJE OŠTETIO: Miladinu urušena štala, meštani se žalili na buku (VIDEO)

Crna Gora -

"Sreća je da nije bilo ljudskih žrtava, a nije bilo žrtava ni od onoga od čega ovaj narod živi, a to je stoka, jer je od potresa oštećeno dosta štala".

Epicentar zemljotres koji je jutros registrovan jačine 5,3 stepena Rihterove skale bio je u golijskom selu Donje Čarađe, u Goliji, opština Nikšić.

Stanovništvo toga kraja kaže da je to najjači zemljotres koji se u Goliji osetio.

Miladinu Manojloviću zemljotres je srušio štalu, ali kako kaže, dobro je da su zidovi pali sa spoljašnje strane pa nije stradala stoka koja se unutra nalazila.

Njegov komšija i rođak Tomislav Manojlović kaže da nije bilo jutros slušati "tutnjavu", ali da je najbitnije da nije bilo stradalih, a sva se šteta može nadoknaditi.

Predsednik Mesne zajednice Krstac, Dragoljub Manojlović, kazao je da meštani javljaju da je šteta na objektima u gotovo svim golijskim selima.

"Sreća je da nije bilo ljudskih žrtava, a nije bilo žrtava ni od onoga od čega ovaj narod živi, a to je stoka, jer je od potresa oštećeno dosta štala. Od Prenke do Kazanaca, znači nema sela u Goliji gdje potres nije napravio štetu na objektima", rekao je Manojlović.

Goliju obilazi i predsednik Opštine Marko Kovačević.

"Stanovništvo naše opštine praktično je bilo ujedinjeno u strahu od ove prirodne nepogode, koja na svu sreću nije ostavila nikakve veće posledice, pogotovo po ljudske živote. Najviše štete pretrpljeno je ovde u rejonu Golije, gde je bio i epicentar zemljotresa i mi smo kao odgovorna lokalna samouprava odlučili da ovde dođemo i da posetimo meštane i da im ukažemo na činjenicu da je Opština tu za njih u slučaju da postoji potreba za nekom pomoći. Videćemo sada kolika će biti šteta kada obiđemo. Obići će i naše službe koje su zadužene za procenu štete u ovakvim prilikama, tako da ćemo nakon nekog vremena znati koliko ćemo biti u mogućnosti da pomognemo. Ono što je najvažnije jeste da smo opredijeljeni da pomognemo i da su ovo prilike u kojima moramo da pokažemo da smo tu za građane, to je i osnova svake lokalne samouprave“, poručio je Kovačević.

On je obišao Osnovnu školu "Branko Višnjić" u Krscu, gdje nastavu pohađa 12 učenika. Uslijed zemljotresa u unutrašnjosti škole vidljiva su oštećenja - popucali zidovi, dimnjak.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track