"TELEFONI NISU PRESTAJALI DA ZVONE" Vesko iz Amerike izabrao porodicu kojoj će dati svoju dedovinu i platu OD 700 EVRA
Foto: Privatna arhiva

Uspešni biznismen doneo odluku

"TELEFONI NISU PRESTAJALI DA ZVONE" Vesko iz Amerike izabrao porodicu kojoj će dati svoju dedovinu i platu OD 700 EVRA

Crna Gora -

Početkom aprila čitav region obišla je vest da Vesko Šutović, uspešan biznismen poreklom iz Crne Gore, a koji godinama živi i radi u Americi želi poštenoj porodici dati na korišćenje veliko imanje u selu sedam kilometara udaljenom od centra Bijelog Polja.

Vrednim ljudima koji žele da rade dao bi na koriščenje kuće, štale i druge pomoćne objekte, ali je spreman i da kupi ovce i krave, a čitav od toga išao bi upravo izabranoj porodici. I to nije sve, Vesko će porodici davati mesečnu platu u iznosu od 700 evra, a garantovaće i otkup proizvoda jer uskoro tu planira da otvori hotel čija izgradnja je u toku.

Vesko Šutović
foto: RINA/Privatna arhiva

"Кada je ta vest odjeknula, nastala je prava pomama i telefoni nisu prestajali da zvone. To samo govori da iako važe određene predrasude, Crnogorci mogu biti i te kako vredni i definitivno ne beže baš svi od posla na selu. Ono što je najvažnije, jeste da je Vesko pronašao porodicu koja će živeti i održavati njegovo imanje, dedovina neće zarasti u korov", kaže za RINU Sead Hodžić novinar i urednik Revije Fokus koja je prva i objavila vest koja je odjeknula u svim regionalnim medijima.

Vesko Šutović vlasnik je nekoliko uspešnih kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama, a ranije je u izjavi za pomenuti portal rekao da bi najviše voleo da na njegovo imanje dođe poštena i radna porodica sa decom, koja nije imala nikakvih problema sa zakonom.

Tada je istakao da je ova njegova nesvakidašnja ponuda motivisana željom da mu dedovina ne bude zapuštena te da će porodici biti na raspolaganju kuća sa četiri spavaće sobe, ali i sve ostalo što je neophodno za život i rad na imanju.

(Kurir.rs/ RINA/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:23

Izgradnjom crkve naše selo ponovo živi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track