SMATRA SE NEOSNOVANOM: Ministarstvo finansija odbilo žalbu Jelene Perović na nalaz i naređenje Budžetske inspekcije
Foto: Shutterstock/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

HAPŠENJE DIREKTORKE ASK-A

SMATRA SE NEOSNOVANOM: Ministarstvo finansija odbilo žalbu Jelene Perović na nalaz i naređenje Budžetske inspekcije

Crna Gora -

Ministarstvo finansija odbilo je kao neosnovanu žalbu direktorke Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović na nalaz i naređenje Budžetske inspekcije, kojim je od nje traženo da prestane da sama sebi potpisuje varijabile i naknade za prekovremeni rad, jer za to nije ovlašćena.

Perović je u prethodno informisala Budžetsku inspekciju da nije postupila po naredbi jer je “kontradiktorna i nerazumljiva” i da “kao neovlašćeno lice ne može da postupa u konkretnom slučaju.”

To stoji u rešenju koje potpisuje ministar finansija Novica Vuković.

Jelena Perović uhapšena je juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), a Specijalno policijsko odeljenje (SPO) sinoć skoro do ponoći izuzimalo dokumentaciju u sedištu Agencije.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", trošenje novca građana jedan je od razloga zbog kojih je Perović uhapšena.

"Ožalbenim rešenjem naređeno je direktorici Agencije da otkloni nepravilnosti u odnosu na rešenje o zaradi kojim je utvrđeno pravo na varijabilni dio zarade br. 01-627/2 od 20.03.2024 i rešenje za rad duži od punog radnog vremena (prekovremeni rad) br. 01-34/6 od 20.03.2024. godine, koje je za Jelenu Perović (direktorica) donela direktorica Agencije, kao neovlašćeno lice...“, navodi se u anonimiziranom dokumentu, iz čije se sadržine zaključuje o kojem je slučaju reč.

Perović je u prethodno informisala Budžetsku inspekciju da nije postupila po naredbi jer je “kontradiktorna i nerazumljiva” i da “kao neovlašćeno lice ne može da postupa u konkretnom slučaju”.

Ona tvrdi i da je naredba nezakonita jer je doneta “pre nego se odlučilo o izuzeću budžetskih inspektorki”, zbog čega je podnela žalbu drugostepenom organu - Ministarstvu finansija.

(Kurir.rs/ Vijesti.me/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track