ODLUČENO JE: Nakon saslušanja Jeleni Perović određeno zadržavanje od 72 sata
Foto: EPA/Boris Pejović

hapšenje u crnoj gori

ODLUČENO JE: Nakon saslušanja Jeleni Perović određeno zadržavanje od 72 sata

Crna Gora -

Direktorki Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović koja je juče uhapšena po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) juče je određeno zadržavanje do 72 sata, potvrdio je "Vijestima" njen pravni zastupnik, advokat Nikola Martinović.

Ona je ranije danas privedena u SDT gde je saslušana zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj u produženom trajanju.

"Osumnjičena je iznela odbranu u prisustvu izabranog branioca. Nakon saslušanja, određeno joj je zadržavanje 72 časa od časa lišenja slobode", saopštio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Martinović je novinarima nakon saslušanja Perović rekao da je ona negirala krivično delo.

"Nema šta da krije, odgovorila je na svako pitanje tužioca. Njene odluke predstavljaju odluke agencije. Pošto je zadržavanje određeno juče sada čekamo kada će ona biti privedena istražnom sudiji", rekao je Martinović.

Svojim službenim vozilom prešla manje od 39.000 kilometara

On je kazao da je "Perović službenim vozilom prešla manje od 39.000 kilometara".

Nekontrolisana potrošnja goriva o trošku građana Crne Gore bez zakonskog utemeljenja, ali i neovlašćeno potpisivanje zarada, naknada i prekovremenih sati, navodno su razlozi zbog kojih je juče uhapšena Perović.

Prema saznanjima “Vijesti”, iz Agencije je izuzeta dokumentacija koja se, pored ostalog, odnosi i na putne naloge, ali i na odluke kojima je sebi potpisivala nagrade na platu, prekovremeni rad, zapisnici sa sednica Savjeta ASK…

SDT je nadležno za krivična dela visoke korupcije, među kojima je i zloupotreba službenog položaja, ako je izvršilac javni funkcioner, bez obzira na iznos stečene materijalne ili druge koristi.

(Kurir.rs/ Vijesti.me/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:33

U DANSKOJ NE BI RAZUMELI REČI MITO I KORUPCIJA: To je deo našeg kulturnog nasleđa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track