"ONI KOJI NEĆE DA BUDU KAO BRAĆA, NEGO KAO TURCI..." Zbog izjave predsednika opštine Nikšić oglasili se Spajić i Milatović
Foto: Nemanja Nikolić

"ONI KOJI NEĆE DA BUDU KAO BRAĆA, NEGO KAO TURCI..." Zbog izjave predsednika opštine Nikšić oglasili se Spajić i Milatović

Crna Gora -

Predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević izjavio je će sa “onima koji neće da budu kao braća, nego kao Turci, postupati kao prema Turcima”.

On se tokom govora na obeležavanju godišnjice bitke na Grahovu, obratio “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”, navodeći, između ostalog, da će biti strpljivi, čekati uvek otvorenog srca i otvorenih ruku sa pitanjem “jesmo li braća”.

“A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda ćemo u budućnosti prema njima kao i prema Turcima postupati“, poručio je Kovačević.

Reagovao Milojko Spajić

Na tu izjavu reagovao je predsednik Vlade, Milojko Spajić, najoštrije je osuđujući.

On je istakao da bi svi, a posebno mladi ljudi, trebalo da budu okrenuti budućnosti i pomirenju.

“Pozivamo nadležne organe da utvrde sve činjenice i okolnosti. Nadamo se da će izvinjenje i objašnjenje ubrzo uslijediti, ali u svakom slučaju užasna izjava za koju nema opravdanja”, poručio je Spajić.

Oglasio se i predsednik Crne Gore

Osuđujem neodgovoran i zabrinjavajući narativ predsednika opštine Nikšić, Marka Kovačevića, objavio je na mreži X predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Apelujem na sve javne funkcionere da svojim odgovornim delovanjem doprinesu jačanju tolerancije u društvu i poštovanju međusobnih razlika”, naveo je on.

(Kurir.rs/ Adria.tv/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

02:35

MILOJKO SPAJIĆ NEĆE USPETI DA NAPRAVI VLADU Asanović: Udružuje se sa bivšim koalicionim partnerima Mila Đukanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track