"O POLITICI SPAJIĆA I NJEGOVE VLADE NAJBOLJE SU REKLI GRAĐANI BUDVE": Milatović javno prozvao bivšeg saveznika
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

crna gora

"O POLITICI SPAJIĆA I NJEGOVE VLADE NAJBOLJE SU REKLI GRAĐANI BUDVE": Milatović javno prozvao bivšeg saveznika

Crna Gora -

Predsednik države Jakov Milatović rekao je da su o predsedniku Vlade i lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću i njegovoj politici najbolje rekli građani Budve.

Milatović je, odgovarajući na pitanja na pres konferenciji sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, rekao da su mnogi politički lideri pretvorili Crnu Goru u dečije igralište neodgovornim porukama, netransparentnim ponašanjem...

"I to mora da prestane ukoliko želimo da od Crne Gore napravimo zemlju vladavine prava. Moramo imati pre svega odgovornije i transparentnije ponašanje od onih koji obnašaju najviše funkcije u Crnoj Gori uključujuči i predsednika Vlade. O predsedniku Vlade i njegovoj politici najbolje su rekli građani Budve, a to trenutno zna cela Crna Gora. Građani su oni koji uvek najbolje vide stvari", rekao je Milatović.

Istakao je da je ponosan na sve što je uradio u delu demokratske tranzicije, ali da je se odvojio u trenutku kada je vidio da je pokret odstupio od vrednosnih stavova.

On je dodao da je uvek imao na umu interes države i građana "za razliku od mnogih koji svakodnevno politički trguju sa mnogim stvarima koje nisu dobre za Crnu Goru".

Komentarišući izjavu Spajića da su on i ministar pravde Andrej Milović šuruju, Milatović je rekao da je to stvar Vlade i da se neće mešati.

"Važno je da kompletan proces bude otvoren za javnost kako bi ona bila objektivno informisana zbog čega je došlo do slučaja, da vidimo rasplet cele situacije jer je Crna Gora umorna od neodgovornosti i netransparentnosti", rekao je Milatović

Onaj ko je dobro radio ne treba da se boji izbora

Predsednik je poručio da se kriza vlasti u Podgorici može razrešiti na dva načina - dogovorom ili izborima.

"Ukoliko se između političkih aktera dogovorom ne bude mogla razrešiti kriza onda je apsolutno legitimno da odbornici vrate mandat građanima kako bi oni mogli da daju sud na vanrednim izborima", kaže Milatović.

Dodao je da je odgovornost uvek najveća kod onog ko najviše i vrši vlast.

"Kao neko ko je predvodio listu PES-a na lokalnim izborima u Podgorici osećam da stvari ne idu dinamikom koja je bila obećana i koju su očekivali građani i da je upravo to suština problema i krize. Uvek sam pristalica dogovora i rešenja koja traže dogovor. Onaj ko je dobro radio svoj posao sasvim sigurno ne treba da se boji izbora. Plašiti se izbora znači plašiti se suda građana", zaključio je.

(Kurir.rs/ Vijest.me/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:05

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović u Budvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track