"POZIVAM PUTINA DA DOĐE U CRNU GORU DA VIDIM KAKO BI GA SPAJIĆ UHAPSIO": Milačić o vladajućoj garnituri u CG, i o ratu u UKRAJINI
Foto: Youtube/Marko Milačić

predsednik prave crne gore

"POZIVAM PUTINA DA DOĐE U CRNU GORU DA VIDIM KAKO BI GA SPAJIĆ UHAPSIO": Milačić o vladajućoj garnituri u CG, i o ratu u UKRAJINI

Crna Gora -

Crna Gora i Rusija imaju duže veze kroz istoriju čak i od Srbije i Rusije. Mislim da je Putinova obaveza da dođe u Crnu Goru. To bi bilo zanimljivo. Postoji ona međunarodna poternica pa da vidimo da li bi ga Spajić i ostala ekipa hapsila u Crnoj Gori, kaže Marko Milačić.

Gostujući u emisiji „Maša i…“ predsednik Prave Crne Gore, Marko Milačić otkrio je koliko vladajuća garnitura u Crnoj Gori čuje glas srpskog naroda, hoće li se turisti na crnogorskom primorju ovog leta deliti na genocidne i one koji to nisu, ali i da li će podrška Crne Gore Ukrajini promeniti stanje na Istočnom frontu.

„Mislim da se oni održavaju na frontu samo zbog podrške Crne Gore i finansijske, a naročito ove političke ali i zbog sankcija Rusiji. Onog trenutka kada Crna Gora uskrati tu podršku Ukrajini, sve će biti rešeno na frontu“, ironično kaže Milačić.

Predsednik Prave Crne Gore objašnjava da zapadni centri moći koriste male države kao batinu u obračunu sa Rusijom.

„Treba da vodimo jednu mudru, zrelu državniču politiku, pošto su male zemlje dužne da ne utrčavaju na neke ovako velike teme i u ratne sukobe nepromišljenim izjavama. Valjda je elementarno kad postoje te ozbiljne geopolitičke vetrometine da ozbiljni državnici prosto rečeno, paze što pričaju. Pa i da nije reč o Rusiji sa kojom imamo takve odnose istorijske, nego sa bilo kojom drugom zemljom, da vodimo jednostavno mudru politiku. Meni je žao što je ta politika kreirana najčešće i dalje u nekim zapadnim centrima, da oni prosto, mi to vidimo, koriste sve male zemlje i Crnu Goru, kao batinu u obračunima sa, u ovom slučaju, Rusijom. Najveći primer toga je Ukrajina. Ukrajini se ovo sve desilo zato što je prihvatila ulogu da bude batina sa zemljom, pa i da nije tolika i takva kao što je Rusija, sa kojom se graniči“, zaključio je Milačić.

(Kurir.rs/ Pobjeda/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track