NESAVESNI OTAC ŠOKIRAO HRVATSKU: Ostavili dete u vrelim kolima, spasio ga prolaznik razbivši staklo

Poreč

NESAVESNI OTAC ŠOKIRAO HRVATSKU: Ostavili dete u vrelim kolima, spasio ga prolaznik razbivši staklo

Hrvatska -
Kako je dete izgledalo da mu nije dobro, slučajni prolaznik odlučio je da uzme stvar u svoje ruke, dok to otac mališana nije ni pokušao

Dečak, najverovatnije dvogodišnjak, po najvećem suncu ostao je pola sata zaključan u automobilu u Poreču. U spasavanju deteta umešao se slučajni prolaznik, Zoran Grgić iz Požege, koji je odlučio da razbije staklo i spasi dečaka iako to otac mališana nije ni pokušao.

U petak oko 10:30 sati, kako piše Glas Istre, na parkiralištu iza stare porečke robne kuće roditelji su ostavili dete u autu kako bi obavili kupovinu. U međuvremenu su shvatili da im je u autu ostao ključ i da se vozilo automatski zaključalo.

Prema rečima Grgića, dete bilo oznojeno, mokro i izgledalo je kao da mu nije bilo dobro. Pitao je za koliko vremena dolazi bravar i zašto ne razbiju staklo.

"Na to mi je kazao da čeka bravara, a sa druge strane žena koja me alarmirala i dalje je zapomagala: 'Zoka, pomozi mu, razbij staklo!' Tada sam otišao do svog automobila koji je bio parkiran nekoliko metara dalje i uzeo ključ za skidanje točkova", ispričao je Grgić.

Što je najgore, otac deteta se protivio ovoj intervenciji, tako da je Grgić odgurnuo oca i ključem za otpuštanje vijaka na točkovima razbio staklo i na taj način verovatno detetu spasio život.

"Izvukao sam dete iz vozila, odneo u hladovinu i dao mu vode, dok je otac ostao šokiran. Dete je bilo potpuno mokro i počelo da plavi. Budući da se otac tako postavio i čak je bio ljut na mene, ponudio sam mu da ću mu nadoknaditi štetu za razbijeno staklo, no na to mi nije ni odgovorio. Uradio bih sve isto, bez mnogo razmišljanja, jer je dete važnije od stakla", rekao je Grgić.

(Glas Istre/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track