PAPRENO HRVATSKO PRIMORJE: Večera u restoranu 25 evra po osobi, parče pice na plaži 3 evra!
Foto: Makarska, Hrvatsko Primorje

Špic sezone

PAPRENO HRVATSKO PRIMORJE: Večera u restoranu 25 evra po osobi, parče pice na plaži 3 evra!

Hrvatska -
Ležaljke i suncobrani na plažama u špici sezone takođe su skuplje i koštaju od sedam do osam evra po danu, a cene se razlikuju od mesta do mesta

MAKARSKA - Večera za jednu osobu na hrvatskom primorju košta najmanje 25 evra, a uz nju treba izdvojiti barem još sedam-osam evra za piće, što znači da bi četvoročlana porodica ovih dana, u špicu sezone, u restoranu za samo jedno veče potrošila minimum 100 evra. Doduše, u pekari se može jesti za pet evra, javlja Dnevni avaz.

Najveći broj posetilaca na Hrvatskom primorju svake godine beleži se od sredine jula do druge polovine avgusta, kada je i najskuplje. Sve cene “skoče”, od smeštaja do hrane, pića, iznajmljivanja brodica, ležaljki, suncobrana, parkinga...

Inače, teško je odrediti koliko je tačno potrebno novca za odmor, s obzirom na to da postoje smeštaji i za po 10 evra za noć po osobi, ali i oni u ekskluzivnim apartmanima i hotelima gde noć košta najmanje 50 evra. Tako je i sa ostalim uslugama.

Ako ste kojim slučajem na letovanje u Hrvatsku krenuli automobilom, za ulazak na parking potrebno je najmanje tri, dok na pojedinim parkinzima, svejedno koliko vremena automobil bio parkiran, plaćate i do šest evra.

Ležaljke i suncobrani na plažama u špici sezone takođe su skuplje i koštaju od sedam do osam evra po danu, a cene se razlikuju od mesta do mesta.

Foot: Profimedia
Foot: Profimedia

U turističkim estima Baške Vode, Tučepi i Makarska cene pića u kafićima kreću se od jednog do tri evra za kafu, a od tri do pet evra za sokove. Pice koštaju od pet do 10 evra, a samo jedno parče pice, recimo na plaži košta i do 3 evra.

Sendviči na plaži su od dva do četiri, dok se pite mogu kupiti od dva do tri evra. Kugla sladoleda košta nešto manje od jednog evra, a kuvani i pečeni kukuruz koji starosedeoci neumorno raznose po plažama košta evro i po.

Najjeftinija flaša vina u restoranu na ovom delu Hrvatskog primorja košta 16 evra, dok skuplja vina koštaju i po nekoliko stotina evra. Najjeftiniji suveniri mogu da se kupe za tri evra, dok razglednice koštaju oko 0,80 evra.

Cene25 evra najmanje košta večera za jednu osobu u restoranu

1,5 evra najmanje košta kafa

15 evra najjeftinije noćenje u privatnom smeštaju

3 evra najjeftiniji suveniri

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track