KOLINDA, GDE TI JE MUŽ: Nestao suprug predsednice Hrvatske, ni njen svekar ne zna gde mu je sin!
Foto: Reuters

Čovek u zemlju propao

KOLINDA, GDE TI JE MUŽ: Nestao suprug predsednice Hrvatske, ni njen svekar ne zna gde mu je sin!

Hrvatska -
Portparol kabineta predsednice Luka Đurić kaže da se radi o porodičnom pitanju na koje ne može da odgovori

ZAGREB - Kolinda Grabar Kitarović u javnosti se kontinuirano pojavljuje bez supruga Jakova. Od januara su zajedno viđeni svega nekoliko puta.

"Najiskrenije, ni ja ne znam gde mi je sin. Čujem se s njim ponekad telefonom, ali ga ništa ne pitam, odrastao je on čovek, zna da se brine za sebe. Ja trenutno nisam u Rijeci, ne znam da li je Jakov možda tamo. Nemojte se ljutiti to je sve što mogu da vam kažem, rekao je za portal index.hr penzionisani profesor Ivo Kitarović, otac Jakova Kitarovića, supruga hrvatske predsjednice.

Kolinda Grabar Kitarović i suprug Jakov od januara u javnosti su se zajedno pojavili tek nekoliko puta - u stranačkom sedištu dok su trajali izbori, nekoliko dana kasnije na svečanoj inauguraciji i nedavno na vojnoj paradi u Zagrebu.

Portparol kabineta predsednice Luka Đurić kaže da se radi o porodičnom pitanju na koje ne može da odgovori. Jakov Kitarović poslednjih meseci je većinu vremena provodio u Briselu, gdje su njihova deca, sin Luka i ćerka Katarina išli u školu.

U Zagreb su se početkom juna trajno preselili, a od tada se Jakov Kitarović sa suprugom pojavio tek jednom - na proslavi 20. godišnjice operacije Oluja u Zagrebu.

U Hrvatskoj je do sada pojavljivanje predsedničkog para u javnosti bila uobičajena stvar. Pokojnom predsedniku Franji Tuđmanu često je društvo pravila supruga Ankica, a tradiciju nastavili su i njegovi naslednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

Prve dame aktivno su učestvovale u pratnji svojih supruga, bilo da se radilo o društvenim događanjima ili stranačkim obavezama. Jakov Kitarović je navodno bio i u Kninu na proslavi Oluje, no mediji to nisu zabeležili. Trenutno je, prema nekim izvorima, sa decom u porodičnoj vikendici na Krku.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track