EVO GDE JE KOLINDIN MUŽ: Čuva ćerku Katarinu i sina Luku, ljut na suprugu!
Foto: Beta

Kurir portal otkriva

EVO GDE JE KOLINDIN MUŽ: Čuva ćerku Katarinu i sina Luku, ljut na suprugu!

Hrvatska -
On im je i otac i majka, besan je zbog njenih afera sa Srbima pre udaje i tokom braka

ZAGREB - Jakov Kitarović, suprug predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović živi na relaciji Zagreb-Rijeka, čuva i vaspitava decu, on im je sada i otac i majka, a na suprugu je veoma ljut zbog toga što su mediji otkrili da je u mladosti bila u vezi sa Srbinom. Posebno ne može da joj oprosti navodnu ljubavnu vezu pre dve godine sa srpskim obaveštajcem u Briselu, saznaje Kurir u bezbednosnim strukturama.Jakov i Kolinda imaju dvoje dece, ćerku Katarinu staru 13 godina i dve godine mlađeg sina Luku, a oboje se bave umetničkim klizanjem.- Jakovu vrlo teško pada što se sve to pojavilo po medijima. Pokušava decu da zaštiti od svega. Odlučio je da se potpuno povuče iz javnosti. Bar do sledećih izbora u Hrvatskoj, pošto je i on funkcioner HDZ. On brine o deci, ide na roditeljske sastanke. On im je i otac i majka. Na Kolindu je ljut što su se, pošto je postala predsednica Hrvatske, u javnosti pojavili gresi iz njene mladosti. Pre braka bila je u vezi sa Srbinom, a takođe Srbinom imala je aferu u Briselu dok je tamo bila na službi. Boji se šta još može da ispliva... - priča naš sagovornik.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kolinda Grabar Kitarović i suprug Jakov od januara su se u javnosti zajedno pojavili tek nekoliko puta - u stranačkom sedištu dok su trajali izbori, nekoliko dana kasnije na svečanoj inauguraciji i nedavno na vojnoj paradi u Zagrebu.

Portparol kabineta predsednice Luka Đurić, upitan zašto se Kolinda pojavljuje sama u javnosti, kazao je da se radi o porodičnom pitanju na koje ne može da odgovori, dok njen svekar tvrdi da ne zna gde mu je sin!- Čujem se s njim ponekad telefonom, ali ga ništa ne pitam, odrastao je on čovek, zna da se brine za sebe. Ja trenutno nisam u Rijeci, ne znam da li je Jakov možda tamo. Nemojte se ljutiti to je sve što mogu da vam kažem – rekao je penzionisani profesor Ivo Kitarović.

Navodno, Kitarovićeva je tokom 2013. godine, kao pomoćnica generalnog sekretara NATO u Briselu, bila u strasnoj ljubavnoj vezi sa srpskim obaveštajcem. Pre toga, 1988., kao student, na Hrvatskom primorju zaljubila se u poznatog srpskog plejboja.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zbog njega je, prema tvrdnjama medija, htela da prekine studije u Zagrebu, ali je ovaj zavodnik ubrzo raskinuo sa njom. Svog budućeg supruga Jakova Kitarovića, studenta elektrotehnike, rođenog Riječanina, upoznala je 1989. godine.

Pošto je bio vrlo aktivan član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i odmah je povukao Kolindu za sobom koja je već početkom 1990. godine počela da radi u Mladeži HDZ. Kad je u januaru 1993. godine Ivo Sanader postao zamenik hrvatskog šefa diplomatije, pozvao je Kolindu da mu pomaže, što je ona oberučke prihvatila. Bila je savetnik u hrvatskoj ambasadi u Otavi.

Kada je u Zagrebu 2000. godine, nakon što je HDZ izgubio vlast, a pobednička koalicija predvođena Socijaldemokratskom partijom (SDP) imenovala Tonina Piculu za ministra spoljnih poslova, Kolinda je pozvana da se vrati iz Kanade.

Pokušala je još neko vreme da ostane u Otavi, bila je trudna i tražila da je je ostave na miru do porođaja, ali joj je zahtev odbijen. Vratila se sa porodicom u Hrvatsku. Iz bolnice je napisala molbu za Fulbrajtovu stipendiju. Dobila ju je za studije međunarodnih odnosa i bezbednosne politike i otišla u SAD. Kad ase vratila živeli su u Rijeci gde su kupili stan na kredit. Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru, a krajem te godine za šeficu diplomatije.S. Vojinović

PRATITE KURIR NA VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track