NOVI ŠAMAR SRBIMA: Vukovar bez ćiriličnih tabli!
Foto: Fonet

Vruće pitanje (ni)je rešeno

NOVI ŠAMAR SRBIMA: Vukovar bez ćiriličnih tabli!

Hrvatska -
Na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru, neće se postavljati dvojezične table odlučilo je Gradsko veće

VUKOVAR - Vukovarsko Gradsko veće većinom glasova izglasalo je izmene gradskog Statuta po kojima nisu predviđene dvojezične table na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama u Vukovaru.

Izmenama Statuta treba biće ispoštovana prošlogodišnja odluka Ustavnog suda da vukovarsko Gradsko veće u roku godine dana reši pitanje dvojezičnosti u tome gradu. Za izmene je glasalo deset odbornika vladajuće koalicije HDZ-HKS uz podršku odbornice HDSSB-a Slavice Jelinić, koja je osigurala presudni glas za prihvaćanje izmena Statuta, a protiv ili suzdržano bilo je deset odbornika iz redova SDP-a, SDSS-a, HNS-a i SNS-a.Izmenama Statuta su usvojene dve odluke - Statutarna odluka o izmenama i dopunama Statuta te Statutarna odluka o ostvarivanju ravnopravne službene uporabe jezika i pisma srpske nacionalne manjine na području Grada Vukovara, kojom bi se postupno osiguravala individualna prava građana srpske nacionalnosti u Vukovaru.

Većinom glasova odbijen je predlog izmjena Statuta koje je predložio Klub odbornika SDSS-a. Nakon što su izglasane promene Statuta sednicu su naspustili odbornici SDP-a i HNS-a.

(Dnevnik.hr)

Pratite KURIR i na VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja