(VIDEO) OVO IM JE VRH NOVINARSTVA: Voditeljku koja je prekinula Pupovca žele za novinarku godine!
Foto: Printscreen Yt

Ambiciozna

(VIDEO) OVO IM JE VRH NOVINARSTVA: Voditeljku koja je prekinula Pupovca žele za novinarku godine!

Hrvatska -
Fanovi Romine Knežić skupili su već 8.000 članova za ovu svoju inicijativu

ZAGREB - Voditeljka hrvatske TV Nove Romina Knežić, koja se "proslavila" kad je preksinoć prekinula intervju s predsednikom Srpskog nacionalnog veća Miloradom Pupovcem zato što joj se nije dopao njegov odgovor, sada predlažu za novinarku godine i čak su na Fejsbuku otvorili stranu "Romina Knežić za novinarku godine".

Štaviše, za 10 sati skupili su 8.000 članova.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

TV Nova je pozvala Pupovca u dnevnik da govori o odluci Gradskog veća Vukovara da izmeni Statut tako da zabrani dvojezične table. Dnevnik su vodili Romina Knežić i iskusni televizijski novinar Saša Kopljar. Problem je nastao kad je Pupovac, na piranje Knežićeve kako razume sadašnju situaciju u Vukovaru, uzimajući u obzir vukovarsku tragediju, odgovorio protivpitanjem - pozvao je Knežićevu da zamisli situaciju 1946, 1947. ili 1948. godine kada bi da neko na primer u Novskoj, Jasenovcu, Glini ili Jadovnom rekao da latinično pismo ne sme da bude u upotrebi.

http://www.youtube.com/watch?v=IlOTiNKSlIY

To je zatim uporedio sa situacijom Vukovara u kojem se novonastalom situacijom po njemu, 20 godina posle rata pokušava "obnavljati ratnu atmosferu u kojoj ćete kazati ne možete to da primenjujete Zakonom zbog toga što mi mislimo da vas ne treba tamo toliko biti, zbog toga što je za nas ćirilica uvredljivo pismo ili iz nekog trećeg razloga".

Knežićeva je nekoliko puta spomenula kako je ovo 2015. godina i naglo završila razgovor. Saša Kopljar se držao po strani ovakvog njenog "novinarstva".

Sudeći prema pisanju hrvatskih portala, Knežićeva je od ranije "naoštrena" na Pupovca zato što joj, kad je u junu bio gost u dnevniku TV Nove, nije dozvolio da osudi izjavu ministra rada Srbije Aleksandra Vulina o ustaškom zločincu Alojzu Stepincu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track