PRONAĐENA MRTVA DEVOJKA U KASARNI: Nejasno kako je kadetkinja (22) pala sa zgrade!
Foto: Printscreen Prva.tv

TRAGEDIJA U ZAGREBU

PRONAĐENA MRTVA DEVOJKA U KASARNI: Nejasno kako je kadetkinja (22) pala sa zgrade!

Hrvatska -
Ako se i pokaže da je smrt M. Ć. bila nesretan slučaj, istraga će ipak morati utvrdi da li je bilo propusta u postupanju nadležnih osoba u HVU te noći

ZAGREB - U kasarni Hrvatske vojne akademije "Petar Zrinski" u Zagrebu juče je u ranim jutarnjim satima (oko 6,45) pronađeno telo mlade kadetkinje Oružanih snaga RH, obavilo je Ministarstvo odbrane (MORH).

Reč je o 22-godišnjoj kadetkinji M. Ć., pripadnici treće godine Kadetskog bataljona HVU-a, koja je pristupila Oružanim snagama RH 2012. godine. Rukovodioci Kriminalističke Vojne Policije sprovode kriminalističku istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti smrti devojka, piše jutarnji.hr.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je devojka nastradala nesretnim slučajem, najverovatnije pri padu. Međutim više informacija o okolnostima nesreće i tačnom mestu gde se ona dogodila, da li u prostorijama ili na poligonu kasarne – tamošnji mediji još uvijek nisu saznali.

Ako se i pokaže da je smrt kadetkinje bila nesretan slučaj, istraga će ipak morati utvrdi da li je bilo propusta u postupanju nadležnih osoba u HVU te noći, odnosno je li se nesretni slučaj mogao sprečiti. Pre svega moraće da se utvrdi što je kadetkinja radila u gluvo doba noći u vojarni te kako se moglo dogoditi da je pala. Zbog toga će Vojna policija morati ispitati i sve dežurno osoblje kasarne.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track