PRIJATELJI KADETKINJE (22) STRADALE U KASARNI: Nema šanse da se ubila, svi su je voleli!
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA NA VOJNOJ AKADEMIJI

PRIJATELJI KADETKINJE (22) STRADALE U KASARNI: Nema šanse da se ubila, svi su je voleli!

Hrvatska -
M. Ć. je bila jedna od najboljih kadetkinja u generaciji, a u septembru je trebalo da diplomira. Te kobne večeri u kasarni se slavio rođendan jednoga od kadeta

ZAGREB - Vojna policija juče je ispitivala okolnosti pod kojima je stradala kadetkinja Oružanih snaga M. Ć. (22) u noći sa petka na subotu u kasarni Hrvatske vojne akademije "Petar Zrinski" (HVU) na Črnomercu.

Vest o strašnoj tragediji j brzo se pronela njenim rodnim Krašićem, gde su ljudi o njoj imali samo reči hvale. Kažu da je bila dobra i neiskvarena osoba. Niko od članova porodice shrvana bolom zbog smrti M. Ć. nije bio raspoložen za razgovor.

- Ne mogu u ovome trenutku da razgovaram s novinarima. Još ništa ne znamo i nije momenat za razgovor - rekao je telefonom skrhani otac stradale devojke sa tugom u glasu.

Devojka je pala sa zgrade broj 9 koja odmah pokraj Ilice, i u njoj su smešteni kadeti u sobama s nekoliko kreveta, poput onih u studentskim domovima. Osobe koje su dobro poznavale kadetkinju, rekle su da isključeno da M. Ć. izvršila samoubistvo, jer je reč o jednoj od najboljih kadetkinja u generaciji.

“Ona je sve svoje testove rešavala gotovo 100 posto, i bila jako pozitivna i komunikativna osob, pravi lider među svojim kolegama kojI su je voleli”, rekao je sugovornik Jutarnjeg lista. Devojka je, kako u septembru ove godine trebala da diplomira i stekne čin poručnika u hrvatskim Oružanim snagama, nakon čega bi s MORH-om potpisala prvi profesionalni ugovor.

Prema nezvaničnim informacijama, prvi rezultati istrage ukazuju da je devojka stradala nesretnim slučajem, odnosno da je s prozora zgrade u kojoj je bila smeštena s četvrtoga sprata pala u dvorište akademije, i na mestu ostala mrtva. Međutim okolnosti pod kojima se pad dogodio, odnosno kako se kadetkinja zatekla na prozoru s kojega je pala, još su nepoznanica. Biće utvrđena i odgovornost nadležnih osoba koje su dužne za nadzor u kasarni, jer kako se saznaje te večeri se u kasarni slavio rođendan jednoga od kadeta.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track