ČUDESNA PRIČA UKRAJINCA: Došao na Zrće u provod, a završio kao student na Likovnoj akademiji

Umetnik

ČUDESNA PRIČA UKRAJINCA: Došao na Zrće u provod, a završio kao student na Likovnoj akademiji

Hrvatska -
Anatolij se nada se ostanku u Hrvatskoj, jer na rodnom Krimu više nije ni mirno, a u Zagrebu će otvoriti i atelje

Ukrajinac Anatolij Černiavskij jednog leta došao je na odmor zapravo, provod na Zrće, a završio kao student zagrebačke Akademije likovnih umetnosti. Nije ni slutio da će toliko dugo ostati u Hrvatskoj.

Kaže da se još uvek rado priseća prvog susreta sa Hrvatskom, 2009. godine. Sleteo je u Zagreb i autobusom putovao na Pag. Prošao je tako kroz Plitvice, Velebit i sve mu se odmah izuzetno svidelo.

http://chernyavskiy.tumblr.com/post/116713699715/anatoliy-chernyavskiy-mouse-70-x-100cmacrylic

"Bilo je jako lepo plavo more, sve je super izgledalo", kaže Anatolij.

Iako se dobro zabavio na Zrću, da u Hrvatsku ponovo dođe poželeo je nakon posete izložbi na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu u kojem je odseo tek jedan dan. Razgledao je izložbu i poželeo da postane student Akademije. Možda prosečnom čoveku ovo zvuči komplikovano, ali ne i njemu. Sada je na 4. godini i ostale su mu poslediplomske studije, a planira da u Hrvatskoj otvori i atelje.

http://chernyavskiy.tumblr.com/post/116461445905/anatoliy-chernyavskiy-ozbekiston-havo-yollari

Nada se ostanku u ovoj zemlji, jer na rodnom Krimu više nije ni mirno, a nije ni umetnost onakva kakvu ju je u Hrvatskoj zavoleo.

http://chernyavskiy.tumblr.com/post/89162352995

Ništa mu nije teško, pa za studije i život već sada zarađuje slikajući. Leti odlazi na Jadran koji obožava još od onog prvog susreta. Kaže da Hrvati više uživaju nego Ukrajinci.

"Gore, u Ukrajini, svi negde trče, život je u pokretu, a ovde je nekako sporije, ugodnije za uživanje", kaže ovaj umetnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track