HRVATI OČAJNI: Nemaju Internet, ne rade telefoni, ni novac sa bankomata ne mogu da podignu
Foto: Profimedia

Napad hakera

HRVATI OČAJNI: Nemaju Internet, ne rade telefoni, ni novac sa bankomata ne mogu da podignu

Hrvatska -
Očekujem smanjenje računa ovog meseca. Ovo što danas zbog vas prolazim je prava kalvarija, napisala je nezadovoljna korisnica hrvatske telefonske mreže

U mreži Hrvatskog Telekoma sinoć je došlo do kvara zbog čega brojni građani širom Hrvatske imaju problema. Ne radi im internet i ne mogu da uspostave pozive.

Korisnici su se panično javljali: "Ne možemo na internet! Ne rade ni fiksni telefoni". Zbog poteškoća u radu fiksne i mobilne mreže jutros dolazi i do problema pri uspostavljanju poziva prema dežurnim službama, izvestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Na benzinskim pumpama i nekim prodavnicama u Zagrebu ne prolaze kartice, a i bankomati, koji imaju veze preko HT-a, ne isplaćuju novac.

"Mama nije mogla hitnu da dobije. Još uvek ne znam šta se dešava kod nje i luda sam. Očekujem smanjenje računa ovog meseca. Ovo što danas zbog vas prolazim je prava kalvarija", napisala je korisnica Martina na Fejsbuku.

U međuvremenu je Tviter korisnik "KuNaNeT" preuzeo odgovornost za rušenje HT-ove mreže. Tvrdi da se radi o DDoS napadima. Najavio je i nove napade na druge telekomunikacijske operatere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track