PRELAZE PREKO BRDA: Kolone izbeglica stižu u Hrvatsku preko Bapske
Foto: Reuters

Preusmeravaju se ka Iloku

PRELAZE PREKO BRDA: Kolone izbeglica stižu u Hrvatsku preko Bapske

Hrvatska -
Niko nije očekivao njihov dolazak iz tog pravca jer je to područje brdovito

BAPSKA - Preko kopnene granice na području Bapske, iz Srbije u Hrvatsku ulaze nepregledne kolone izbeglica koje policija preusmerava prema Iloku, današnji su podaci hrvatske policije.

Njihov broj je izuzetno veliki, blokiran je saobraćaj na lokalnim putevima, a veliki deo izbeglih osoba kreće se državnim putem od Bapske, malog sremskog mesta na području Iloka, prema Opatovcu. Deo izbeglica policija pokušava odmah u Bapskoj autobusima da preveze do opatovačkog prihvatnog centra.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izbeglice koje su u Hrvatsku ušle preko Bapske niko nije očekivao, jer je to područje brdovito, pa nemaju pregled kretanja kao kada u Hrvatsku ulaze preko Tovarnika koji je u ravnici, prenosi Hina.

Iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun potvrdio je da su do sada, upravo zbog loše konfiguracije terena, izbegavali da ulaze u Hrvatsku preko tog područja i tamošnje kopnene granice sa Srbijom.

Do sada je u Hrvatsku preko iločkog područja ušao tek mali broj izbeglica, ali su se očito trendovi promenili, ukazao je jutros Dragun na novonastalu situaciju. Veliki broj migranata u Hrvatsku ulazi i dalje i preko Tovarnika, a ukupan broj izbeglica koje su do sada stigle u Hrvatsku kreće se oko 30.000.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track