NA POMOLU NOVA KOALICIJA: Kosor i Milanović na izbore izlaze zajedno?
Foto: Profimedia

Politička senzacija

NA POMOLU NOVA KOALICIJA: Kosor i Milanović na izbore izlaze zajedno?

Hrvatska -
Ove tvrdnje podgrejao je i sam Milanović, priznavši da relativno često razgovara sa Jadrankom Kosor

ZAGREB - U susret parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, sve se više spekuliše o navodnom udruživanju snaga premijera Zorana Milanovića sa bivšom šeficom HDZ-a Jadrankom Kosor.

Ove tvrdnje podgrejao je i sam Milanović, odgovarajući na pitanje o navodima da bi bivšu premijerku rado video na SDP-ovoj izbornoj listi.

"Danas imam mnogo više respekta prema radu Jadranke Kosor dok je bila premijerka, nego što sam ga imao pre tri ili četiri godine kad smo bili politički suparnici. Mislim da je u tom svetlu danas, s određenim vremenskim razmakom, i ukupna hrvatska javnost više poštuje nego što je tada”, izjavio je Milanović.

On je dodao i da relativno često razgovara sa Jadrankom Kosor, ali tvrdi da joj nije nudio mesto na listi. Dodaje, međutim, da u kontekstu današnjeg sagledavanja njenog rada kao premijerke “i o tome mogu razgovarati”.

Bivša premijerka nije želela da daje izjave na ovu temu, ali je bliskim osobama poverila da je razgovarala sa Milanovićem, da joj je on rekao kako s njom deli evropske vrednosti i stavove o pravnoj državi i naznačio mogućnost saradnje.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track