POLICIJO, MOŽE LI OVAKO? Glavaš svečano predstavio svoju vojsku!
Foto: Youtube/Printscreen

Crnokošuljaši

POLICIJO, MOŽE LI OVAKO? Glavaš svečano predstavio svoju vojsku!

Hrvatska -
Tokom obeležavanja Dana nezavisnosti Hrvatske, predstavljena je Slavonska stranačka garda, a odata je i počast i Franji Tuđmanu

OSIJEK - U sportskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku održava se VII Sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB). Na početku Sabora pozdravljena je Slavonska saborska garda HDSSB-a.

Obeležavajući Dan nezavisnosti, posle himne, održan je i minut ćutanja za sve žrtve rata kao počast nekadašnjem predsedniku Franji Tuđmanu.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Nakon pozdrava "Uvek veran" garda se udaljila s pozornice nakon čega su gledaoci pozvani da daju još jedan apaluz za Slavonsku sokolsku gardu. Burno je pozdravljen i Branimir Glavaš, osnivač HDSSB-a, bivši general hrvatske vojske, osuđen za ratne zločine nad Srbima u Hrvatskoj.

Podsetimo, na Internetu su se pojavili snimci kakao Glavaš postrojava tajnu gardu koja nije naišla na oduševljenje u javnosti jer su svi nosili crne uniforme i beretke. Iz same stranke suodgoovrili kako nema ničeg tajnog u tome, već je to sve u cilju sporta i rekreacije.

Glavaševi gardisti odeveni su u crne uniforme i vojničkim bojnim prslucima, a na glavi im stoji beretka ukrašena šahovnicom. Na pitanje zašto crna uniforma, Glavaš je odgovorio: ''Nose crna odela jer deluju elegantno i svečano".

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track