KUPA I KORANA RASTU 5 CM NA SAT: Pod vodom više od 400 kuća u Karlovcu
Foto: AP

Dramatično

KUPA I KORANA RASTU 5 CM NA SAT: Pod vodom više od 400 kuća u Karlovcu

Hrvatska -
Očekivalo se da će vodostaji stati na osam metara, međutim, voda nadolazi velikom brzinom, a u opasnosti je i sam centar grada

Vodostaji karlovačkih reka i dalje rastu. Kupa je narasla na 802 centimetara, a Korana na 769. Vodostaji, inače, rastu brže od prognoze pa se ulažu veliki napori da ne dođe do izlivanja. Proglašene su vanredne mere odbrane od poplava.

12 - U zaleđu Vodica stvorena su ogromna jezera, iz kojih sada prema Vodicama i susednim mestima pristižu podzemne vode. Na brojnim mestima i u brojnim objektima nivo vode ostaje i dalje isti, jer neprestano pristižu podzemne vode koje je aktivirala priroda.

Poplave u Vodicama, Foto: Printscreen/YouTube
Poplave u Vodicama, Foto: Printscreen/YouTube

O razmerama katastrofe najbolje svedoči snimak Vodica iz vazduha.

11.10 - Hitne službe su u pojačanom sastavu izašle na sve lokacije zahvaćene bujicama. U Šibeniku je najviše stradala Gradska biblioteka. Poplavljen je kompletan podrumski deo, izložbeni prostor i audio-vizuelni odeljak.

Uprkos velikoj šteti, danas je saopšteno da će biblioteka nastavi sa radom.

Osvanuo je tužan dan. :( Ali, bez obzira na ovu tragediju - u pravom smislu riječi - Knjižnica radi normalno (osim AV...

Posted by Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik on Thursday, October 15, 2015

9.45 - U toku je intenzivna gradnja zečjih nasipa na Rakovcu i kod hotela "Korana", u starom gradskom centru.

Poplava Karlovac 2015 / Restoran Kvaka

Posted by DVD Dubravci on Friday, October 16, 2015

9.30 - U toku je vanredna konferencija u Centru za odbranu od poplava.

9.10 - Prema prvim procenama pod vodom je 400 kuća u karlovačkim prigradskim naselima, a najdramatičnije je u naselju Logorište, gde su se spojile Kupa i Korana. Voda je u nekim objektima viša od metar.

Grad Karlovac očekuje još jedna velika poplava. Vrhunac vodenog vala očekuje se u noći s četvrtka na petak- dovoljno...

Posted by Grad Karlovac on Tuesday, October 13, 2015

Ti ljudi u ovom trenutku su poplavljeni peti puta u poslednje dve godine. Korana je izjednačila svoj prošlogodišnji rekod, a Kupa će sasvim sigurno u narednih sat ili dva.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

3.15 - Na vanrednoj konferenciji Štaba za zaštitu i spasavanje grada Karlovca rečeno je da noćas očekuju vodostaje koji će premašiti 8 metara, ali se nadaju da se neće ponoviti prošlogodišnja situacija, kada su se vodostaji popeli na nezapamćenih 845 centimetara zbog čega su se u Karlovcu oglasile sirene za uzbunu.

Centar Karlovca pod vodom, Foto: Printscreen/YouTube
Centar Karlovca pod vodom, Foto: Printscreen/YouTube

00.23 - Prema procenama očekuje se da će se vodostaj Kupe zaustaviti na 804 centimetara, a Korane na 800 metara. Dvadesetak ljudi, starijih i nemoćnih osoba koje se nalaze u odsečenom području već je evakuisano. Za sad nije poplavljena nijedna kuća, tek nekoliko ulica, a u nekoliko objekata je voda ušla u podrumske prostorije. Uveliko se grade nasipi i pune vreće sa peskom. Do sada je mesnim odborima i gradskim četvrtima podeljeno 20.000 vreća.

23

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track