JOŠ SAMO I DA IH NAORUŽA: Glavaš gradi kamp za svoju gardu, a kupili su i zemlju
Foto: Youtube/Printscreen

Sa kim želi da ratuje

JOŠ SAMO I DA IH NAORUŽA: Glavaš gradi kamp za svoju gardu, a kupili su i zemlju

Hrvatska -
I dalje je javnosti nejasno za šta se to sprema i trenira Slavonska sokolska garda

ZAGREB - Branimir Glavaš je odlučio da svojoj gardi osigura mnogo veći prostor, a već na proleće će dobiti osam hektara poligona za vežbanje.

Glavaš postrojava gardu, Foto: Youtube/Printscreen
Glavaš postrojava gardu, Foto: Youtube/Printscreen

"Hvala vam što ste imali hrabrosti da obučete ove uniforme i pristupite Slavonskoj sokolskoj gardi. Ovo je početak novog vremena gde će se braniti hrišćanstvo i hrvatsko opstanak na ovim istorijskim, nacionalnim i državnim prostorima", rekao je samouvereno Branimir Glavaš pripadnicima svoje Slavonske sokolske garde, koju je osnovao pre više od mesec dana.

I dok javnost još raspravlja o pravoj ulozi garde ona se svakodnevno širi. Glavaševa stranka HDSSB je objavila i javni poziv mladićima i devojkama iz cele Hrvatske da se prijave u gardu. Obavljena je prva selekcija prijava i za oko mesec dana HDSSB će dobiti još jedan vod s 31 članom.

Oni svakodnevno vežbaju i treniraju u iznajmljenim sportskim dvoranama. Ipak, kako javljaju hrvatski mediji, Glavaš želi da ovoj gardi osigura mnogo veći prostor koji će nalikovati na vojni poligon za treniranje kondicije, izdržljivosti, razvijanje sposobnosti i snalaženje u ratnim taktikama, nešto.

Moći će da praktikuju i "air-soft", simulaciju vojne strategije u kojoj se koriste replike pravog vatrenog oružja s plastičnim kuglicama kao punjenjem. Lokacija poligona još je tajna i Glavaš je nije otkrio nikome. Iako SSG i dalje izaziva kontroverze, zanimljivo je da je to treća jedinica koju je Branimir Glavaš na svom ratnom i političkom putu oformio.

Naime, tokom rata imao je zloglasni Glavašev BOB, potom je kao župan osječko-baranjski osnovao počasnu Sokolsku gardu grada Osijeka, koja još postoji i kojoj je kupio 10 svečanih uniformi, da bi sad zaključio s formiranjem i opremanjem ove Slavonske sokolske garde.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track