SLUČAJ BEĆARAC: Uvređena policajka ne prašta, Slavoncu sada preti zatvor zbog pesme!
Foto: Facebook/Branimir Čolaković

Policija proširila optužnicu

SLUČAJ BEĆARAC: Uvređena policajka ne prašta, Slavoncu sada preti zatvor zbog pesme!

Hrvatska -
Sporni stihovi glase: "Mala moja ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se na*uzi…"

OSIJEK - Neočekivani obrt dogodio se u ponedeljak na Prekršajnom sudu Osijek u 'slučaju Bećarac' gde je, umesto najavljenog saslušanja šest svedoka i donošenja presude, rasprava prekinuta nakon što je tužitelj - Policijska stanica Belišće optužnicu protiv Branimira Čolakovića (24) iz Valpova za pevanje bećarca, proširila novom optužbom za vređanje i omalovažavanje policijskog službenika prilikom vršenja dužnosti.

Podsetimo, Branimir Čolaković je na manifestaciji "Ljeto Valpovačko" kao član HKUD-a “Valpovo 1905.”, bećarcem duboko povredio policajku iz Policijske stanice Belišće, koja je obezbeđivala manifestaciju, pa je nekoliko dana kasnije policija protiv Branimira podigla prijavu, a sada je i proširila.

Sporni stihovi bećarca glase: "Mala moja ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se na*uzi…"

Kad pojedinac iskoristi takvu manifestaciju da se na omalovažavajući i ponižavajući način obrati policijskom službeniku rečima javne poruge, policija je dužna da reaguje", kažu u policiji.

Ovaj neobičan slučaj izazvao je burne reakcije, posebno jer je bećarac deo hrvatskog kulturnog dobra, prema odluci Ministarstva kulture od 2007. godine, a od 2011. godine uvršten je i na listu UNESCO-ove svetske kulturne baštine.

(Glas Slavonije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track