HRVAT LIKVIDIRAN U PERUU: Upucan s dva metka u glavu, ostala mu zapaljena cigareta u ruci!
Foto: Printscreen Krone.at/Andi Schiel

Osveta mafije

HRVAT LIKVIDIRAN U PERUU: Upucan s dva metka u glavu, ostala mu zapaljena cigareta u ruci!

Hrvatska -
Vlasnik objekta za upotrebu interneta i telefona hrvatskog porekla Yugo Alfredo Marinkovič Karilo, ubijen je u peruanskoj prestonici. Policija traga za ubicom i ispituje motiv zločina

Marinkovič je upucan sa dva metka u glavu dok se nalazio u svom objektu u okrugu Independencia, severnom predgrađu Lime, a svedoci kažu da je napadač počeo da puca čim mu je žrtva otvorila vrata, javlja televizija Amerika Noticias iz Perua.

Ubica je pobegao s koferom u automobil koji ga je čekao udaljen nekoliko metara od objekta. Unutra je ostalo nepomično telo marinkoviča sa tek upaljenom cigaretom u ruci. Marinkoviča, Hrvata rođenog u Peruu, susedi su zvali "Rus", "Hrvat" ili "Jugo" (Yugo).

Policija ne isključuju osvetu kao motiv zločina. Marinkovič je naime pre nekoliko meseci dao korisne informacije policiji posle čega je uhapšen Elmer De La Kruz, član bande plaćenika Jhairol Toresa koji je 1. aprila hteo da smakne Geralda Oropezu, optuženog za švercovanje droge iz peruanske regije Kalao u Evropu. Oropeza je u septembru uhapšen u zajedničkoj akciji peruanske i ekvadorske policije.

- U većim urbanim središtima kao što su Lima, Kusco i Arekuipa visoka je stopa uličnog kriminala, koji uključuje krađe i pljačke - navedeno je na internetskoj stranici hrvatskog ministarstva spoljnih poslova i dodaje da se situacija vezana za opasnost od kriminala pogoršala u poslednje vreme.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track