PSOVAO IM MAJKU ČETNIČKU: Lekar iz Vukovara preti Stanimiroviću i Pupovcu da će im se krvi napiti
Foto: Zorana Jevtić I Printscreen FB

Strašna mržnja

PSOVAO IM MAJKU ČETNIČKU: Lekar iz Vukovara preti Stanimiroviću i Pupovcu da će im se krvi napiti

Hrvatska -
Vojislav Stanimirović kaže da je hrvatskim vlastima prijavio ove pretnje, koje je Vladimir Horvatić postavio na svom profilu na Fejsbuku

ZAGREB - Lekar Opšte bolnice u Vukovaru Vladimir Horvatić uputio je pretnje predsedniku i potpredsedniku SDSS, Vojislavu Stanimiroviću i Miloradu Pupovcu, preko svog Fejsbuk naloga, ističući da ta stranka i njihov podmladak neće odlučivati o Hrvatskoj, objavio je danas portal Novosti.com.

Horvatić se, kako je naveo portal, pobrinuo da tekst dobije i dimenziju poternice, pa je uz pretnju objavio i fotografije Stanimirovića i Pupovca. Ova objava privukla je veliki broj Horvatićevih simpatizera, koji su na njegovom profilu nastavili da nižu verbalne uvrede i pretnje.

U razgovoru na "Novosti", Stanimirović je naveo da je pretnje prijavio Policijskoj upravi vukovarsko-sremskoj, Opštoj bolnici u Vukovaru, Hrvatskoj lekarskoj komori i Ministarstvu zdravlja.

"Vladimir Horvatić mi je uputio ozbiljnu pretnju zbog mog političkog delovanja kao predsednika SDSS-a, u vezi sastavljanja Vlade Republike Hrvatske i formiranja parlamentarne većine", rekao je Stanimirović i dodado da ga je Horvatić neosnovano optužio, bez dokaza, za njegov raniji rad u bolnici Vukovar u vreme rata, a da su te okolnosti su više puta proveravane i nije utvrđeno da postoje bilo kakvi elementi njegove krivične odgovornosti.

Vukovar nekad i sad.Čekam te na starom mjestu,ovdje gdje ljubav prestaje ...Ovo je sad moje mjesto!

Posted by Vladimir Horvatić on Saturday, December 5, 2015

"Navedeni tekst je pun govora mržnje i raspirivanja nacionalne netrpeljivosti, širenja straha, netolerancije i podsticanje drugih na isto prema meni, ali se navedene pretnje reflektuju i na našu zajednicu, koja je kod istog u više navrata osetila nelagodnost u njegovim iskazima i izjavama", rekao je Stanimirović.

On je dodao da su ovakve i slične pretnje u poslednje tri godine sve učestalije i da su posebno prisutne u lokalnim medijima kao što su Slavonska i Vinkovačka televizija, u emisijama u kojima se javljaju gledaoci.

(Tanjug, Portal Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track