BRITANCA OPELJEŠILI U SPLITSKOM KAFIĆU: Za kakao mu tražilii 3,14 evra jer nije išao na misu u crkvu
Foto: Thinkstock

Čudan cenovnik

BRITANCA OPELJEŠILI U SPLITSKOM KAFIĆU: Za kakao mu tražilii 3,14 evra jer nije išao na misu u crkvu

Hrvatska -
Nadrljao je Pol Bredberi, poznati engleski turistički bloger koji se toliko zaljubio u Dalmaciju da se preselio na Hvar i, kažu, maltene doveo tamo više stranih gostiju nego sve hrvatske turističke agencije zajedno

Bredberi je svratio do Splita, seo u popularni kafić "Lvxor", naručio kakao i dobio račun od 24 kune (3,14 evra).

Ubrzo mu se na kavi pridružila i kolegica Tanja Radmilo, koja, kao i Bredberi, piše za Total Croatia News, pa se i ona šokirala zbog računa. Pošto je ona dobila kafu za samo 10 kuna (1,31 evro), posumnjali su da je u pitanju dvostruki cenovik, jedan za lokalne goste, drugi za turiste.

Croatia is a very Catholic country, but did you know that you can get more than 50% off a coffee in one of Split's most famous cafes if you go to Mass? A look at the illegal practice of double pricing

Posted by Paul Bradbury on Sunday, December 13, 2015

Zato je pitala konobaricu zbog čega su razlike u ceni drastične, na šta joj je ova odgovorila da kafić daje popust ljudima koji idu na misu u Svetoga Duje! Kada je gošća objasnila konobarici da nije ni kročila na misu i da je reč o diskriminaciji turista, Bredberi je dobio nov račun za kakao s popustom, pa je platio 15 kuna (1,96 evra) mada n on nije bio na misi.

U međuvremenu im se pridružilo još troje ljudi, kojima su tri kapućina naplaćena 30 kuna (3,93 evra).

"Da su govorili engleski, ni oni ne bi dobili popust, pa bi im račun bio 81 kunu (10,61 evra)", napisao je Bredberi na blogu.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track