KIDANJE NERAVA: Ime mandatara za sastav nove vlade Hrvatske tek sledeće nedelje
Foto: Beta

I dalje se krčka

KIDANJE NERAVA: Ime mandatara za sastav nove vlade Hrvatske tek sledeće nedelje

Hrvatska -
Predsednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov takođe je odbacio kao besmislene optužbe premijera Zorana Milanovića da je Most "mostobran za povratak kriminalne organizacije u vlast".

Božo Petrov, aktuelni gradonačelnik Metkovića, odbacio je tvrdnje pojedinih medija da je ta stranka već razgovarala s predstavnicima desne Domoljubne koalicije, koju vodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), o raspodeli ministarskih pozicija. Ponovio je da i dalje insistiraju na tripartitnoj vladi koju bi vodio nestranački premijer, a na nestranačkom stručnjaku kao premijeru će insistirati i ako se, kako je rekao, bude išlo u dualnu saradnju.

Povodom optužbi premijera i lidera SDP Milanovića da bi saradnja Mosta s HDZ bila "mostobran za povratak kriminalne organizacije na vlast", Petrov je rekao da su takve optužbe besmislene i pozvao sve strane u formiranje vlade da budu "mostobran prema tim nekim kriminalnim radnjama o kojima govore".

"Ako je iko čist u vezi kriminala, onda je to Most", rekao je Petrov. Upitan o Milanovićevim navodima da ne može da sarađuje s HDZ, jer u Domoljubnoj koaliciji ima fašista i rasista, Petrov je rekao da su "pojednici preterali i prešli granice normalnog ukusa pogotovo političkog dijaloga optužujući različite strane".

On je odbacio da bi bila prevara birača ako Most udje u koaliciju s levom ili desnom koalicijom, s obzirom da je on uoči izbora potpisao da neće u koaliciju ni s HDZ niti s SDP. Petrov je rekao da je to "saradnja, a ne koalicija". Petrov je dodao da Most nastavlja razgovore o saradnji s Domoljubnom koalicijom, a da očekuje da se i SDP predomisli i podrži Mostove uslove, koje je ta stranka odbila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track