MORBIDNO SLAVONSKI BROD: Mrtvacima odsecao polne organe i čuvao ih u teglama!
Foto: Prinskrin Yt

Šokantno

MORBIDNO SLAVONSKI BROD: Mrtvacima odsecao polne organe i čuvao ih u teglama!

Hrvatska -
SLAVONSKI BROD - U Slavnoskom brodu nastavljeno je suđenje Ivici Plehandžiću (53), kolekcionaru muških i ženskih polnih organa, koje je odstranjivao s tela preminulih osoba na Odeljenju patologije tamošnje bolnice.

Podsetimo, Plehandžiću se sudi da je od 2012. do 2014. s mrtvih i obduciranih tela odrezao pet delova penisa, dva testisa i jedan ženski polni organ. Sve ih je stavio u tegle s formalinom i držao u svojoj kući u Vrhovini nedaleko od Slavonskog Broda.

Morbidan i bizaran slučaj otkriven je nakon što je Plehandžić prodao kuću Anti Lovriću, pri čemu je u selidbi zaboravio da ponese "suvenire“ koje je skupljao kao pomoćnik bolničkog obducenta. Štuc, inače policijski službenik, Lovriću je došao da pomogne da postaviti keramičke pločice u kupatilu, a tegle je ugledao na dvorištu, na mestu gde su Lovrić i njegova supruga ranije zapalili otpad koji su pronašli u kući i oko nje.

"Dvorište je bilo zapušteno, puno otpada i građevinskog materijala. Lovrić je u jednom trenutku otišao po naručeni materijal, a ja sam u vatri koju su zapalili on i njegova supruga Marija ugledao dve tegle. Odmah sam uvidio da je riječ o delovima ljudskog tela, jer sam se već ranije u Sisku imao sličnu situaciju kada smo u formalinu pronašli ljudsku glavu. Pozvao sam policiju, a u međuvremenu se Lovrić vratio kući, pa sam ga upitao odakle je to, na šta mi je odgovorio da su on i supruga tegle pronašli u podrumu kuće" - ispričao je svedok Jozo Štuc, čiji se iskaz razlikuje od onog koji je na prethodnom ročištu dao Lovrić.

On je, naime, u svom svedočenju rekao da su tegle pronašli ljudi koje je angažovao da mu postave pločice. S obzirom da Štuc tvrdi kako su tegle pronašli Lovrić i njegova supruga, koji su ih, proizlazi iz policajčevog iskaza, hteli da zapale, sudija je prihvatio predlog Plehandžićeve obrane da se Lovrić i njegova supruga ponovo ponovno ispita, kao i suprugu mu Mariju.

Optuženi nije imao nikakvih pitanja za svedoke i raspravu je pratio pažljivo, ali je po izlasku iz zgrade suda verbalno napao predstavnike medija kazavši im: „Pušite k...c!“

Inače, njegov advokat je na prvom ročištu kazao da mu je klijent težak alkoholičar koji boluje od PTSP-a, ali je sudski veštak psihijatrijske struke kazao da je optuženi "uprsko alkoholizmu znao što čini.“

Dodala je i da on ne boluje od PTSP-a već od poremećaja prilagođavanja o čemu postoji i medicinska dokumentacija. Suđenje se nastavlja 8. januara 2016.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track