ISPOVEST HRVATSKE PROSTITUTKE: Na čelo su mi prislonili cev duge devetke i rekli da radim šta kažu!
Foto: Profimedia

Imala je samo 18 godina

ISPOVEST HRVATSKE PROSTITUTKE: Na čelo su mi prislonili cev duge devetke i rekli da radim šta kažu!

Hrvatska -
ZAGREB - "U taj svet sam ušla pod pretnjom, to nije bio moj izbor. Posle svega što sam proživela i kad sam se izvukla iz toga, bitka je tek počela

"Što biste vi uradili da vam cev duge devetke prislone na čelo i kažu da radim šta mi kažu. Da li biste rekli neću i pustili da vas ubiju", kaže bivša hrvatska prostitutka u svojoj ispovesti.

U svet prostitucije je kako kaže ušla pod pretnjom sa 18 godina.

"Svi misle da sam ja to htela, da žene to rade zbog novca, statusa, ali nije tako. Klijenata ima svakakvih. Svi koji imaju malo više novaca - preduzetnici, bankari, konzuli, političari, javne ličnosti, turisti, stranci...", tvrdi ona.

"Do prostitutki u Hrvatskoj je lako doći, a cene su različite. Cena je od 100 do 5000 evra, pa birajte. Vi ne plaćate seksualnu uslugu, vi plaćate vreme koje će ta žena provesti s vama. Da li ćete da pričate i pijete kafu ili radite nešto, to je nebitno", kaže ova devojka. Dodaje da se prostitutke boje i policije, za koju tvrdi da je često u dosluhu sa makroima pa od njih ni ne traže pomoć.

"Što se tiče policije, tražila sam od njih pomoć, ali većinom sam dobijala batine ili su me ponovo vraćali svodniku. Saradnja makroa i policije uglavnom je dobra i unosna. Policija može da vas premlatiti, išamara, udariti knjigom ili vas izvređa na mrtvo ime. Policija se prema tim ženama ponaša kao prema stoci, ali baš kao stoci", kaže.

Prostitucija je danas iza nje i aktivna je u pomaganju seksualnim radnicima, ali traume su ostale."Sve vas to prati. Jednog dana to može buknuti i jednostavno vam srušiti ceo svet. Bez obzira jeste li vi bili žrtva ili ne, jednostavno unište vas u jednoj sekundi", zaključuje ova bivša prostitutka u intervjuu za N1 .

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track