SLAVONIJA U SUZAMA: Danas shranjeno četvoro studenata koji su stradali u Neretvi!
Foto: Prvi.tv

Poslednji oproštaj

SLAVONIJA U SUZAMA: Danas shranjeno četvoro studenata koji su stradali u Neretvi!

Hrvatska -
ĐAKOVO - Tena Vračević (20) sahranjena je danas u 12 sati na groblju u Trnavi kraj Đakova, a Domagoj Roso (20) u 13. 30 sati na groblju u Mrzović. Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović koji su bili u vezi pet godina počivaće zajedno na groblju u Donjem Novom selu kraj Vinkovaca

Studenti Univerziteta u Mostaru oprostili su se juče od svojih kolega, slavonskih studenata Tene Vračević, Domagoja Rose, Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u subotu kod mesta Bijela.Danas se njihova Slavonija oprostila od njih.

Teško i mučno, tuga i jad, plač i jauk na groblju u Trnavi kraj Đakova danas u 12 sati. Pet mladića u belim košuljama nosilo je beli kovčeg sa telom Tene. Na sahranu tragično preminule studentkinje došle su stotine ljudi iz Đakova, Slavonskog Broda, Osijeka, Mostara...

Foto Anadolija
Foto Anadolija

- Bože uzeo si nam ono što smo najviše voleli! Vadite je iz groba! - vikala je Tenina sestra Ksenija dok je otac neprestano govorio oslanjajući se na snaduk "Ljubavi moja, ljubavi moja."Šokiranu Teninu majku pridržavao je sin, Tenin brat. Pokušavao je da uteši majku ali ni sam nije mogao daq kontroliše tugu i očaj. Njezini prijatelji iz rodnog kraja kao i oni koje je upoznala na fakultetu u Mostaru zasuli su je belim ruže u grob. Crkveni hor otpevao je između ostalog i pesmu "Ti si princeza" od Dade Topića. Ništa manje mučno nije bilo ni u Mrzovićima gde je zahrenjen Domagoj Roso.

- Miroslave, evo tvoga sina. Zagrli svoga sina – plakala je Domagojeva baka dok su mladića polagali u grob u kojem je sahranjen i njegov otac koji je takođe tragično poginuo pre desetak i više godina. Njegovog dedu po majci nisu mogli da odmaknu od otvorenog groba.

Mesto nesreće u kojoj je poginulo četvoro studenata (Foto HGSS)
Mesto nesreće u kojoj je poginulo četvoro studenata (Foto HGSS)

– Neću ti zlato moje reći zbogom već doviđenja. Doći će dida tebi svaki dan da se s tobom ispriča i tako će biti sve do onog dana kada ću ti doći zauvek. Neće tebe izneveriti tvoj deda – izgovorio je svom unuku . Njegova majka je pod teškim sedativima, jer od kako je čula za nesreću ona vegetira. – Oj, Neretvo prokleta bila. Stani Neretvo i nikada više ne teci – zavapila je Domagojeva teka, govoreći svima kako joj se nećak hvalio da će braniti za NK Zrinski.

Predrag Babić, pesnik iz Čazme napisao je pesmu "Četiri mala anđela" u spomen tragično stradalim studentima Slavonije. Njegova pesma posvećena Teni, Antoniji, Domagoju i Vjekoslavu prepuna je emocija i oslikava tugu Slavonije, Bosne i Hercegovine zbog stradalih studenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track