SARADNJA: Most će za predsednika Sabora podržati kandidata HDZ
Foto: Printscreen Yt

Uoči sednice

SARADNJA: Most će za predsednika Sabora podržati kandidata HDZ

Hrvatska -
Portparol Mosta Nikola Grmoja izjavio je da će Most podržati kandidata HDZ-ove Domoljubne koalicije za predsednika Hrvatskog sabora na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici, čime će se nastaviti proces formiranja vlade i saradnja s Domoljubnom koalicijom.

"Podržaćemo kandidata Domoljubne koalicije i time nastaviti proces formiranja vlade i saradnju s Domoljubnom koalicijom. Ta će saradnja trajati dok se reforme budu sprovodile, a ako se to ne bude događalo, mi izlazimo iz cele priče", rekao je Grmoja.

Saradnja s HDZ, kako je rekao Hini, za njihovu stranku je puno sigurnija. Most neće dopustiti da prilikom formiranja vlade, ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njen deo, poručio je Grmoja.

"I dalje smo otvoreni za saradnju u Saboru sa svim političkim strankama oko sprovođenja reformi, pa tako i s koalicijom Hrvatska raste", dodao je on.

Konstitutivnu sednicu Sabora sazvala je za sutra predsednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, 23. decembra, kog su predložili HDZ-ova Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista, a koji joj je dokazao da ima podršku 78 izabranih saborskih poslanika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track