DOMINO EFEKAT: Ako Austrija i Slovenija zatvore granice to će učiniti i Hrvatska
Foto: AP

Eskalacija

DOMINO EFEKAT: Ako Austrija i Slovenija zatvore granice to će učiniti i Hrvatska

Hrvatska -
Ukoliko Slovenija i Austrija zatvore svoje granice, to će učiniti i Hrvatska, najavio je danas lider HDZ-a Tomislav Karamarko, koji će, kako je ranje najavljeno, u novoj hrvatskoj vladi biti na poziciji zamenika premijera Tihomira Oreškovića.

"To ćemo napraviti i mi. To je domino efekt koji će cela Evropa morati da ispoštuje. Šta ćemo s tolikim imigrantima ako ih druge države neće”, rekao je Karamarko.

"Pribeći ćemo onim metodama i sredstvima kojima pribegavaju i naše partnerske zemlje", rekao je Karamarko novinarima.

On je izrazio zabrinutost mogućom eskalacijom izbegličke krize, istakavši da je to posledica nerada i nekooperativnosti još aktuelne vlade koja je, kako je upozorio, izbegavala da uđe u srž problema i razgovara sa hrvatskim susedima i partnerima u EU o toj krizi.

"Ako Slovenija zatvori granicu prema Hrvatskoj i ako mešovite nemačko-austrijsko-slovenačke granične patrole budu obilazile našu granicu sa Slovenijom, znači da će Hrvatska postati 'slepo crevo', na šta već mesecima upozorava HDZ da ne sme da se dogodi", istakao je on.

Podsetivši da su teroristi koji su izvršili napad u Parizu prošli kroz Hrvatsku, Karamarko je rekao da je “vreme da ova vlada ode i da što pre bude zaboravljena”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track