ISMEJALI GA, PA SE PRIZVAO PAMETI: Hrvatski ministar odustao od registra izdajnika i agresora
Foto: Printscreen

Preseo mu lov na ljude

ISMEJALI GA, PA SE PRIZVAO PAMETI: Hrvatski ministar odustao od registra izdajnika i agresora

Hrvatska -
Posle šoka koji je u hrvatskoj javnosti izazvala više puta data izjava ministra veterana Mija Crnoja da će tražiti izradu registra "agresora i izdajnika", ali i poruke potpredsednika vlade Bože Petrova da bi tako nešto moglo dovesti u pitanje buduću saradnju stranaka na vlasti, iz kabineta ministra branitelja je danas saopšteno da registara neće biti i da ministar o tome nikada nije govorio.

Crnojina izjava da će tražiti izradu pomenutih registara i da od toga neće odustati, podržao je i zamenik premijera i lider HDZ Tomislav Karamarko, iz čije stranke novi ministar dolazi, a izrada registara izdajnika u Hrvatskoj bila je u centru pažnje i juče tokom primopredaje Ministarstva veterana.

U najnovijem saopštenju, koje objavljuju hrvtatski mediji, iz Crnojinog kabineta je poručeno: ''Ovim putem želimo da naglasimo da u fokusu novog ministra veterana i njegovih suradnika neće biti bilo kakvi registri, nego puno važniji egzistencijalni, socijalni i zdravstveni problemi veteranske populacije". To je, tvrdi se, u svojoj izjavi medijima gospodin Mijo Crnoja jasno i naglasio. U saopštenju se dodaje da je, nažalost, deo medija preneo nešto što novi ministar nije rekao.

Rekao, pa porekao: Mijo Crnoja (Foto: Printscreen YouTube)
Rekao, pa porekao: Mijo Crnoja (Foto: Printscreen YouTube)

"Naprotiv, ministar Mijo Crnoja jasno je rekao da se Ministarstvo hrvatskih veterana, na čijem je čelu, neće baviti izradom nikakvih registara, te kako se svima koji su se na bilo koji način ogrešili o hrvatske zakone trebaju baviti sve nadležne institucije Republike Hrvatske'', navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je, međutim, da je saopštenje iz Crnojinog kabineta došlo neposredno pošto je vicepremijer i vođa ezavisne liste Most Božo Petrov poručio sinoć da registar izdajnika ne bi smeo da bude odobren jer bi to moglo dovesti u pitanje celu saradnju koalicionih partnera. Petrov je to rekao tokom obilaska ministarstava u kojima je juče izvršena primopredaja.

Božo Petrov: Nadam se da neće pošto-poto uvoditi registar 8i dovesti u pitanje celu saradnju (Foto: Beta)
Božo Petrov: Nadam se da neće pošto-poto uvoditi registar 8i dovesti u pitanje celu saradnju (Foto: Beta)

"Nadam se da druga strana neće hteti da pošto-poto uvede registar i dovede u pitanje celu saradnju", naveo je Petrov.

Iako se mnogi protive uvođenju takvih registara, na internetu je u subotu otvorena stranica na kojoj se, uz šaljive i domišljate komentare, mogu dobrovoljno upisivati svi građani "izdajnici". Krajem jučerašjeg dana na spisku je bilo upisano više od 4.500 građana koji su sebe predstavili "izdajnicima" u šaljivom tonu. U međuvremenu ta stranica je zbog preopterećenosti više puta pada.

Index.hr je objavio ranije u tekstu pod naslovom "Neradnik i društveni parazit" da je Crnoja penzionisan u 40-toj godini iako nije invalid i potpuno je, tvrdi se, zdrav.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track