Hrvatski ministar veterana Mijo Crnoja u četvrtak uveče podneo je ostavku na svoju dužžnost.

Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji juče je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri, prenose hrvatski mediji.

Našao se u središtu afere pošto je otkriveno da je prijavljen na adresi na kojoj ne živi. Prijavio je prebivalište u Samoboru na adresi na kojoj je drvena baraka.

Mijo Crnoja pri izlasku iz Banskih dvora kazao je kako su poslednja dva dana većali o svemu što mu se stavlja na teret i da je za sve priložio dokumente iz kojih je utvrđeno da nije kriv za ono za šta se optužuje.

"Ipak, podnosim ostavku", kazao je kratko Crnoja. Nije želeo da odgovara na dalja pitanja novinara.

ministarska-supa.jpg
Printscreen HRT 
Sa porodicom živi u stanu u Zagrebu, a ovo mu je adresa u ličnoj karti (Foto printscreen HRT)

Za smenu ministra je od početka bio Most, dok je, prema pisanju medija, HDZ, posebno jedna stranačka struja, stajala čvrsto uz njega. Pojedini portali pisali su da je Karamarko na sastanku upozorio da bi zbog Crnojine smene, uz probleme u stranci, moglo da dodje i do pobune dela ratnih veterana. On je to kasnije demantovao.

Crnoja se našao u fokusu javnosti i pre nego što je stupio na ministarsku dužnost prošlog petka. Razlog za to su bile njegove najave da će objaviti registar izdajnika nacionalnih interesa i agresora. Mediji su potom otkrili da je Crnoja, koji dolazi iz Hrvatske demokratske zajednice, prijavio lažnu adresu stanovanja, izbegao plaćanje poreza Gradu Zagrebu, a mediji su pisali i o navodnom fizičkom nasilju.

On je odbacio optužbe, poručio da neće dati ostavku, osim ako to ne bude tražila njegova stranka HDZ ili premijer. Na smenu ministra pozvala je opozicija, koja je u Saboru podnela zahtev za pokretanje poverenja ministru, ali i Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava.

(Tanjug/24sata.hr)