Najnovije vesti

FILMSKO HAPŠENJE: Korčulanin podmetnuo u pasoš američkog pedofila upozorenje za policiju
Foto: Printscreen Twitter (nalog Dixon Hayes)

Išao iz Hrvatske za Crnu Goru

FILMSKO HAPŠENJE: Korčulanin podmetnuo u pasoš američkog pedofila upozorenje za policiju

Hrvatska
23:58h
Dejvid Piritejno, bivši službenik američke vlade, silovao je pastorku (12) i napravio joj dete, a da bi izbegao zatvor pobegao je na Korčulu, gde ga je finansirala žena - majka silovane devojčice!

"Ova je priča toliko neverovatna i prepuna različitih zapleta i obrta da zvuči kao da je izvučena iz špijunskog romana", rekao je novinarima Lari Emerson, šerif okruga Kalhun u američkoj saveznoj državi Alabami.

Zločin je dugo bio zataškavan, ali policija je u avgustu prošle godine uspela da prikupi dovoljno dokaza protiv Dejvida Piritana, bivšeg službenika američke vlade, kako bi otvorila istragu.

"Sumnjamo da je taj 55-godišnjak pre nekoliko godina više puta silovao svoju tada 12-godišnju pastorku. U tom periodu devojčica je zatrudnela i rodila dete, koje je začela sa svojim silovateljem. Piritano je sada uhapšen i to velikim delom zahvaljujući hrvatskoj policiji i jednom tamošnjem lokalcu", objasnio je novinarima šerif Emerson.

Piritano je bio pola godine u bekstvu, sve do 11. januara, kada su mu hrvatski policajci na graničnom prelazu Karasovići stavili lisice na ruke kad je pokušao da pređe u Crnu Goru.

Šerif Lari Emerson: Zločinac Dejvid Piritano uhapšen je kao u špijunskom romanu! (Foto: Printscreen YouTube)
Šerif Lari Emerson: Zločinac Dejvid Piritano uhapšen je kao u špijunskom romanu! (Foto: Printscreen YouTube)

Taj pedofil je pobegao iz SAD u avgustu lane, kad je od svojih političkih veza saznao da će policija pokrenuti istragu protiv njega. Pobegao je dva dana pre pokretanja istrage i zaputio se pravo na Korčulu, gde je i ostao pola godine. Navodno je planirao da ode u Siriju i pridruži se borbi protiv terorističke ISIL.

Da sve bude gore, dok je bio u bekstvu finansirala ga je supruga - majka devojčice koju je zlikovac silovao i napravio joj dete...

Former Alabama corrections officer David Alan Pirritano discovered he was being investigated last year after fathered a...

Posted by NBC 24 WNWO on Thursday, March 3, 2016

Klupko se rasplelo kad je Korčulanin, vlasnik apartmana kod kog je Piritejno odseo, shvatio s kim ima posla. Piritano ga je početkom ove godine zamolio da ga preveze u Crnu Goru, na šta je on i pristao. Ipak, kada su stigli na granicu, Korčulanin je u svoj pasoš ubacio papirić na kom je napisao: "Mislim da ovog čoveka traži policija u SAD, proverite”. Policajci su proverili.

Piritano je već izručen američkim vlastima. U Alabami će mu suditi zbog zločina za koji je u toj američkoj saveznoj državi predviđena doživotna robija.

(Večernji list)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...