(FOTO) STRAVA U ISTRI: Pustili ga sa psihijatrije, pa digao u vazduh sebe i kuću pored škole!
Foto: Printscreen 24sata.hr/čitalac

Pretio i ranije

(FOTO) STRAVA U ISTRI: Pustili ga sa psihijatrije, pa digao u vazduh sebe i kuću pored škole!

Hrvatska -
POREČ - Stravična eksplozija u kući za iznajmljivanje u petak prepodne bukvalno je zatresla centar Tara nedaleko od Poreča

Od posledica eksplozije u riječkom KBC-u preminuo je 43-godišnji R. V., državljanin BiH, koji je u Taru živeo kao podstanar. Žena (58) iz susednog stana lakše je povređena i prevezena je u pulsku bolnicu.

Foto Printscreen 24sata.hr
Foto Printscreen 24sata.hr

Pretpostavlja se da je pomahnitali 43-godišnjak plinskom bocom izavao eksploziju, što je ranije najavljivao. Međutim šteta od eksplozije je takva da se veruje da se radi i o nečem snažnijem. Na sreću, izbegnuta je veća tragedija jer se osnovna škola nalazi na samo desetak metara od mesta eksplozije.

- Videla sam čoveka u plamenu na prvom spratu. Ceo je goreo, odeća, lice... Strašno. Vrištao je – govori vidno šokirana komšinica Patricija. Druge komšije kažu da je preminuli muškarac često tukao nevenčanu suprugu i da je pre nekoliko dana pretio da će sve da digne u vazduh.

Foto Printscreen 24sata.hr
Foto Printscreen 24sata.hr

Komšija Feručo Stančić (73), kom je na kuću pao jedan krovni prozor, kaže da neko treba da odgovara jer je trebalo bolje čuvati čoveka koji je već pretio da će dići kuću u vazduh.

Nataša Vitasović iz istarske policije potvrdila nam je da je policija u ponedeljak intervenisala zbog dojave o fizičkom nasilju i pretnjama partnerki, koja ga je i prijavila. Ona je tada napustila stan. Tog dana policija na adresi nije zatekla nasilnika pa su ga pronašli tek sledeći dan, kad je pretio samoubistvom. Pozvana je i Hitna pomoć pa je odmah prevezen na psihijatriju OB-a Pula. Dan kasnije otišao je sa psihijatrije - kaže Vitasovićeva.

Kao da je avion probio zvučni zid

Puklo je kao da je avion probio zvučni zid ili da se meteor srušio, ispričala je prestravljena komšinica Ines Vorić. Šta je tačan uzrok eksplozije utvrdiće istraga. Na čeonom zidu kuće ogroman krater prečnika oko dva metra svedoči o silini eksplozije, kao i komadi krova i nameštaja koji su leteli čak 50 metara u krug oko kuće.

(24.sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track