PLJAČKA POLICIJE U ZAGREBU: Ukradene evre i zlato su Kobre zaplenile pre 2 meseca
Foto: Profimedia

Vlasnik imao papire

PLJAČKA POLICIJE U ZAGREBU: Ukradene evre i zlato su Kobre zaplenile pre 2 meseca

Hrvatska -
Kriminalac, ili više njih, pre dve noći se preko požarnih stepenica popeo na drugi sprat zgrade policije u Zagrebu i provalio u kancelariju načelnika Službe za organizovani kriminal Željka Dolačkog.

Iz sefa je ukrao 280.000 evra i dva kilograma zlata.

Ukradeni novac i investicijsko zlato, potiče iz zaplene od pre oko dva meseca, saznaju hrvatski mediji. Kobre su u redovnoj kontroli zaustavile mladića (24), izvesnog Antonija I., koji je u prtljažniku bez ikakve dokumentacije vozio 280.000 evra i dva kilograma zlata. Međutim, Jutarnji navodi da se radi o prodaji nasleđene kuće za gotovinu, dok je za zlato imao potvrdu o kupovini u Italiji.

Reč je o investicijskom zlatu čija je cena za gram oko 36,5 evra. Kako mladić za to nije imao potrebne papire, Kobre su o tome izvestile nadležne. Slučaj je preuzela Služba za organizovani kriminal. Istragom je utvrđeno da je reč o "prljavom novcu" koji je više ljudi 'pralo' preko fiktivnih firmi. Jedna od njih, s koje je podignut novac, ima sedište u Sisku. Zaplenjena pošiljka trebalo je da ide u Italiju.

Ukradeno 280.000 evra, Foto: Shutterstock
Ukradeno 280.000 evra, Foto: Shutterstock

"S obzirom na to da je od zaplene prošlo više od mesec dana, što je rok tokom kojeg oduzeta imovina treba da se tužilaštvu, suludo je da je posle dva meseca ovo stajalo u uredu načelnika Dolačkog. Pa to je običan sef na ključ! Naravno da u policiju nisu upale nindže, sve je to pomno isplanirano. Ovo je dobro organizovana krađa iznutra. Neki tragovi već upućuju da je momak imao osiguran prolaz kroz Hrvatsku, ali su Kobre poremetile račune", ispričali su izvori iz policije.

Nacionalni sindikat policije zatražio je smenu Direktora policije i načelnika u PU Zagrebačkoj. Ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić naredio je hitnu istragu, a takođe je najavio smene. Neki zaposleni su poslai na detektor laži.

(24sata.hr/Jutarnji/Večernji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track