NOVI DETALJI O OBRAČUNU BLIZNAKINJA: Riječanka (23) izbola sestru zbog ljubomore!
Foto: Printscreen Net.hr

Počelo suđenje

NOVI DETALJI O OBRAČUNU BLIZNAKINJA: Riječanka (23) izbola sestru zbog ljubomore!

Hrvatska -
RIJEKA - Sara Grković nožem je izbola sestru bliznakinju Dajanu, a danas je počeo sudski proces u Županijskom sudu u Rijeci.

Napad se dogodio 31. januara prošle godine u stanu koji se nalazi u Ulici Braće Bačića na Zametu.

Sara je sestru posle svađe ubola u stomak i desnu natkolenicu, zbog čega je Dajana hitno operisana.Najpre se verovalo da je motiv napada ljubomora zbog poznatog fudbalera Hajduka Drage Gabrića. Međutim Sara je izjavila na sudu da je sestra godinama maltretirala i da je prilikom svađe Dajana prva napala. Sara tvdi da ju je sestra uhvatila za vrat i počela da guši.

Prilikom ispitivanja u nadležnom tužilaštvu, optužena Sara je navela da je sestra Dajana godinama zlostavlja i da je njihova majka uvek bila na Dajaninoj strani. Kazala je kako su zajedno odlazile na fakultet iako je ona redovni, a sestra Dajana vanredni student. Tužiteljki je rekla da je sestra terala da piše zadatke umesto nje.

Sara Grković (foto printscreen haber.ba)
Sara Grković (foto printscreen haber.ba)

Zbog bolesti bake majka je otišla da živi u Nemačku, a one su ostale da žive same. Početkom jeseni bila je, kaže, depresivna, ne samo zato što je sestra tuče, nego i zbog bolesti bake pa nije ni učila, niti davala ispite. Zato je pre ovog događaja imala puno ispita i trebala je da ih spremi. Tog dana joj je trebao laptop za učenje i pripremu završnog ispita.

– Sestra nije htela da mi da laptop, počela je da me tuče i čupa za kosu, gađala me je predmetima i u jednom trenutku Dajana je dohvatila nož – ispričala je Sara prilikom ispitivanja.

- U tuči Dajana je isekla ruku i pustila nož na policu. Kad je opet htela da uzme laptop - rekla je Sara - sestra je počela da viče da će je ubiti, uhvatila je odpozadi i počela da me guši, i udara patikom po glavi, aonda je otišla do toaleta.

Dajana sa majkom (foto printscreen facebook)
Dajana sa majkom (foto printscreen facebook)

Sara je potom s police uzela nož i otišla u sobu gde se nalazila Dajana i tu je izbola Optužena Sara, rekla je lekarima da ju je ubola iz ljubomore. Dajana je pri ispitivanju potvrdila da su učile za ispite i da joj je smetalo lupkanje po laptopu sestre Sare pa je zamolila da prestane, a kada je nije poslušala, ona joj je pokidala žice od interneta i tada je započela svađa.

Sara je posle napada završila u istražnom zatvoru, ali je uz kaucija od 100.000 kuna, puštena da se brani sa slobode. (haber.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track