Najnovije vesti

(FOTO) NJIHOVOJ SREĆI NEMA KRAJA: Malena snela prvo jaje, a Klepetan gradi vikendicu!
Foto: Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

STIŽE PRINOVA

(FOTO) NJIHOVOJ SREĆI NEMA KRAJA: Malena snela prvo jaje, a Klepetan gradi vikendicu!

Hrvatska
00:00h

BRODSKI VAROŠ - Klepetan je malo zakasnio, pa sad žure kako bi imali vremena da podignu mlade kako bi bili spremni za put u Afriku, kaže Stjepan Vokić, staratelj najpoznatije hrvatske rode - Malene

" Malo je zahladnelo, ali to njima ne smeta, bitno je da bude toplo kad snese sva jaja, jer zbog slomljenoga krila Malena ne može potpuno da ih pokrije, pa postoji opasnost da se neko ohladi - kaže Vokić.

Foto Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan
Foto Printscreen 24sata.hr/Franjo Lepan

"Ovaj poznati ptičji par je za 13 godina doneo na svet 54 rode. Sa prvim jajetom počinju i moje pripreme, jer kad se mladi izlegu, moram da ih malo sakrijem od jakog sunca, tako da ću i ove godine da im napravim nadstrešnicu iznad gnezda. Do sada je za to služio krov starog automobila, ali je dotrajao, pa ću ove godine napraviti nešto modernije", rekao je Stjepan.

Inače Malena, otkad je došao Klepetan, posvećuje mu svu svoju pažnju."Malo se ljutim na nju, Neće ni da me pogleda. Sad kad joj je dragi došao, ja je ne zanimam. Šalim se, znam ja da je ona sad sretna, jer ga je čekala sedam meseci - rekao je Stjepan.

Stjepan Vokić, staratelj najpoznatije hrvatske rode - Malene (Foto Printscreen 24sata.hr/: Davor Puklavec)
Stjepan Vokić, staratelj najpoznatije hrvatske rode - Malene (Foto Printscreen 24sata.hr/: Davor Puklavec)

Klepetan se pomalo ulenjio. Rekao sam mu neki dan: ‘Nećemo tako, dragi moj - poleti i nađi hranu. Ti si zdrav, istina, malo u godinama, ali i mene su godine pritisnule’. Ali šta ću?! Ne mogu a da mu ne dam ribe, kad sam ga već naučio. Ali kad se izlegu mladi, moraćemo obojica na kanale, ja po ribu, a on po kojeg skakavca, žabu jer ptićima iz dana u dan rastu apetiti",  rekao je Vokić.

Osim gnijezda u kojemu je Malena snela prvo jaje, Klepetan renovira i gnezdo na školskoj zgradi, svoju vikendicu, jer u njemu se povremeno odmara i iz njega ima bolji pregled na to šta se dešava u komšiluku. Gnezdu ne sme da priđe druga roda. Bilo je pokušaja, ali on to brzo reši i rastera nezvane goste.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...