HRVATSKI MINISTAR: Nismo ni velesila, ni pudlica
Foto: Ap

Poetski

HRVATSKI MINISTAR: Nismo ni velesila, ni pudlica

Hrvatska -

Ministar inostranih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je večeras da Srbija ne može biti sudija i policajac za ratne zločine za područje cele bivše Jugoslavije, a ukoliko želi da postane deo Evropske unije, moraće svoje standarde da prigadi standardima Unije.

Komentarišući informaciju da je Evropska komisija odbacila hrvatske argumente u sporu sa Srbijom oko nadležnosti srpskih sudova za procesuiranje ratnih zločina počinjenih na prostoru Hrvatske i da se zauzima za deblokadu pregovora, Kovač je za Hrvatsku radio televiziju rekao da se radi o internom dokumentu iz 2015. godine.

"Istražili smo to i radi se o internom papiru iz leta prošle godine. Narodski rečeno tresla se gora, rodio se miš", kazao je Kovač.

Prema njegovim rečima, to je stari dokument i on samo zaključuje da ovakvo zakonodavstvo u Srbiji narušava dobrosusedske odnose.

"Hrvatska nije ni velesila, ni pudlica, već zemlja članica Evropske unije. Ako nekoga primamo u svoju porodicu mi bdemo nad procesom približavanja te zemlje i o tome odlučujemo sa ostalim članicama", rekao je Kovač.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track