STRAVIČNO: Hrvatski veteran isekao motornom testerom komšijinog psa!
Foto: Profimedia

ŠARPLANINAC UMIRAO U MUKAMA

STRAVIČNO: Hrvatski veteran isekao motornom testerom komšijinog psa!

Hrvatska -

VELIKA GORICA - Penzioner Ivan Pugelnik (68) isekao je motornom testerom komšijinog šarplaninca Medu

On je osuđen za mučenje i ubistvo psa na novčanu kazno od 25.740 kuna (3.500 evra). Ukoliko u roku od šest meseci ne plati kaznu, na koju ga je osudio sud u Velikoj Gorici, Pugelnik će u zatvor na 200 dana.

Pri izricanju kazne kao otežavajuća okolnost uzeto mu je što nije pokazao ni trunku žaljenja ili kajanja, a olakšavajuća što je narušenog zdravlje, čist kazneni dosije i što ej bio učesnik Domovinskog rata. Prema optužnici, zločin se dogodio 10. novembra 2012. godine. Pugelnik je prišao Medi u vlasništvu Josipa Medarića koji je bio na lancu i lajao, a Pugelnik ga je motornom testerom isekao po grudima nanijevši mu duboke posekotine i razderotine. Slomio mu je i rebra pa je nesretni pas iskrvario i umirao u najmanje sat vremena.

Pugelnik je negirao krivicu i rekao da se Medo sam povredio na testeru, međutim drugi svedoci su ga demantovali. Pugelnik se testerom u rukama uputio prema psima, a onda ese čulo kako je pas zacvileo. Njegov sin mu je testeru uzeo iz ruke i pitao ga: ‘Kako si mogao to da uradiš?’ rekao je jedan od svedoka. (jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track