LINTA: Kolinda ne želi da izgubi poverenje proustaških snaga
Foto: Dragana Udovičić

Reakcije

LINTA: Kolinda ne želi da izgubi poverenje proustaških snaga

Hrvatska -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović u pismu generalnom sekretaru UN iznosi besramnu laž da je Srbija nastojala vojne ciljeve ostvariti sprovođenjem genocida i etničkog čišćenja i da je presuda Šešelju izazvala razočaranje u Haški tribunal.

"Očigledno je da hrvatska predsednica nastoji da ne izgubi poverenje proustaških snaga koje imaju sve jači uticaj u javnom i političkom životu Hrvatske", piše u saopštenju.

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP

Linta podseća hrvatsku predsednicu da je oslobađajuća presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču krajem 2012. godine izazvala šok i duboko razočaranje u srpskoj i međunarodnoj javnosti i predstavljala ruganje pravu, pravdi i žrtvama.

Pored toga, Haški tribunal nije podigao optužnice protiv komandanata hrvatskih vojnih i policijskih jedinica koji su počinili zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima u ostalim hrvatskim zločinačkim akcijama Otkos, Miljevački plato, Maslenica, Medački džep i Bljesak, podseća Linta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track