NAJGORI HRVATSKI MINISTAR: Izgubio 4 miliona kuna, nema više stipendija za đake i studente
Foto: Youtube/Printscreen

Susedi ogorčeni

NAJGORI HRVATSKI MINISTAR: Izgubio 4 miliona kuna, nema više stipendija za đake i studente

Hrvatska -

Predrag Šustar, ministar nauke, obrazovanja i sporta uspeo je da izgubi dobijenih 4 miliona kuna (više od 65 miliona dinara) iz budžeta, a koji su namenjeni za poboljšanje standarda učenika i studenata i za nagrađivanje uspešnih!

Naime, u budžetu za 2016. godinu osigurano je 4 miliona kuna za đake i studente putem Nacionalne fondacije za podršku učeničkom i studentskom standardu, ali problem je u tome da Fondacija trenutno ne postoji. Fondacija nije podelila stipendije za ovu godinu, nema adrese, telefoni ne rade, službeni mejl nije u funkciji, a nema ni čelnog čoveka.

Osnovala ju je 2007. Vlada RH, a njeni ciljevi su prikupljanje finansijskih sredstava za državne stipendije, nagrađivanje nadarenih učenika i studenata, nagrađivanje učenika i studenata za volonterski i društveno odgovaran rad. Prošle je godine tako dodeljeno 438 stipendija, a ove godine nijedna.

"Ja sam studentkinja sa invaliditetom. Kako uspešno obavljam sve svoje obaveze na fakultetu i polažem ispite, prošle godine sam bila dobitnica stipendije NZPUSS-a. Ipak, od ove godine to više ne postoji", požalila se jedna od studentkinja kojoj već gotovo dva meseca odbijaju da daju bilo kakvu informaciju o radu Fondacije. Neslužbeno se saznaje kako je ministar procenio da rad i funkcionisanje Fondacije trenutno nisu prioritet kao i da se neće dogoditi "ništa strašno i senzacionalno" ako se ove godine stipendije i ne dodele. (Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track