HRVATSKA POSLA: Podnesena krivična prijava protiv čoveka koji nije isporučio lažnu diplomu mušteriji
Foto: Profimedia

Omiš ceni obrazovanje

HRVATSKA POSLA: Podnesena krivična prijava protiv čoveka koji nije isporučio lažnu diplomu mušteriji

Hrvatska -

U hrvatskoj policiji nedavno se odigrao nesvakidašnji razgovor.

Jedan nezadovoljan muškarac je prijavio da je hteo da kupi lažnu diplomu, međutim, kako mu nije isporučena, on je došao u policiju da prijavi prevaranta.

"Uzeja mi je pare koje sam mu da da mi napravi nešto šta nije baš po zakonu, a nije ispunija ono za šta je uzeja pare. Eto, privarija me", kazao je. Policija je utvrdila sumnju u kazneno delo i službeno je podnesena krivična prijava protiv prevaranta, piše Slobodna Dalmacija.

Dakle, policija u Omišu je podnela prijavu protiv 28-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zato što je S.V.-u u martu 2015. godine obećao da će mu u BiH nabaviti međunarodno priznatu diplomu o završenoj srednjoj turističkoj školi. Naivni S.V. dao mu je 2.800 kuna za krivotvorenu diplomu i svoju originalnu diplomu o završenoj osnovnoj školi i krštenicu, a ovaj mu je nikad nije nabavio.

Ilustracija, Foto: Profimedia
Ilustracija, Foto: Profimedia

Zbog toga što ga je nasamario, S.V. je sve prijavio policiji kojoj, pak, nije bilo nimalo sporno to što je "žrtva" dala novac za nešto što bi bilo pribavljeno kaznenim delom.

"To ti je isto kao da si naručio ubistvo nekoga i dao novac, a onda ubica nije ispunio ugovoreno i nije ti vratio novac pa si ti otišao u policiju to da prijaviš i onda krivično prijave ubicu zbog prevare, a zanemare suštinu stvari. Ili da prijave dilera droge jer je zeznuo narkomana zato što mu je uzeo novac za drogu, a drogu mu nije dao. Suludo", prokomentarisao je ceo slučaj jedan iskusni bivši splitski policajac.

Nešto kasnije, policijska krivična prijava je odbačena i utvrđeno je da podnosilac prijave u stvari podstakao 28-godišnjaka na falsifikovanje isprave, pa mu je kao time "uskraćena pravna zaštita" jer bi, smatrali su, u protivnom stimulisali činjenje kaznenih dela. Očito je da policijskom inspektoru koji je prijavu podnosio i njegovom šefu koji ju je odobrio tako nešto nije palo na pamet, piše Slobodna.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track