AUTOMOBIL GA POKOSIO DOK JE POPRAVLJAO FAR: Otac i trudna devojka svedočili smrti mladića iz Zagreba
Foto: Profimedia

Vozač pobegao sa mesta nesreće

AUTOMOBIL GA POKOSIO DOK JE POPRAVLJAO FAR: Otac i trudna devojka svedočili smrti mladića iz Zagreba

Hrvatska -

Policija još uvek traga za nepoznatim vozačem, koji je u subotu 11. juna, oko 22.30 sati u Zagrebu usmrtio 25. godišnjeg mladića, koji je stajao uz svoj automobil.

Policija je utvrdila da je nepoznati vozač najverovatnije zbog neprilagođene brzine prešao vozilom na suprotnu traku, gde je udario u 25-godišnjaka koji je stajao uz zaustavljeni automobil radi popravke svetala.

Mladić je poginuo na licu mesta, dok se nepoznati vozač, bez zaustavljanja, dao u bieg. Policija koja je odmah pokrenula akciju potrage, poziva građane koji imaju korisna saznanja o toj nesreći da joj jave najbližoj stanici, ili na imej sisacko-moslavacka@policija.hr.

Vozač, za kojim policija traga, biće prijavljen zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći.

Natalija Mezak Dolenčić, portparolka Sisačko-moslavačke policije, rekla je da je policija odmah pokrenula postupak potrage, razgovara se sa svedocima, očevicima, uzimaju tragovi, obilaze se sve moguće radionice, garaže, sva mesta gde bi begunac mogao da pokuša da sakrije ili popravi auto.

Policija je uverena da će počinitelj biti ubrzo otkriven, jer su ostali neki tragovi koji upućuju na marku i tip vozila. Iako policija u interesu istrage ne želi da otkije o kom tipu vozila se radi, Jutarnji saznaje da su na mestu nesreće pronađeni delovi fara i retrovizor automobila koji je udario mladića i da je vozač u begu najverovatnije vozio srebrnu Opel Astru.

Tragično nastradali vozač, Elvis Jovanović, na putu se nalazio s leve strane zaustavljenog automobila dok je popravljao prednje levo svetlo. Od siline udarca odbačen je na kolovoz gde je zadobio povrede od kojih je na licu mesta preminuo.

Smrti sina svedočio je njegov otac Stevo, koji je sedeo u automobilu dok je sin popravljao svetlo. Zajedno s njim u automobilu je bila i Elvisova trudna devojka.

(Jutarnju)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track