POKOSIO GA DOK JE POPRAVLJAO FAR: Predao se vozač koji je ubio mladića i pobegao sa mesta nesreće
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Odvezao se glavom bez obzira

POKOSIO GA DOK JE POPRAVLJAO FAR: Predao se vozač koji je ubio mladića i pobegao sa mesta nesreće

Hrvatska -

Otkriven je vozač koji je prošle subote u mestu Nova Subocka u Hrvatskoj svojim automobilom usmrtio 25-godišnjeg Elvisa Jovanovića i pobegao s mesta nesreće.

Uhapšen je 38-godišnji muškarac sa područja Kutine. Za vozačem i vozilom policija je pokrenula opsežnu potragu i zatražila je i pomoć građana. Policijski službenici su traženi automobil pronašli na području Kutine te je na njemu obavljeno prometno i tehničko veštačenje.

Vlasnik automobila je, 15. juna, po savetu advokata sam pristupio u Policijsku stanicu Novska kada je i uhapšen. Posle provedenog kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.Kako prenose lokalni mediji, utvrđeno je da je vozač, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, prešao vozilom na suprotni kolovoznu traku, gde je udario u 25-godišnjaka koji je stajao uz zaustavljeni automobil i popravljao svetlo.

Mladić je poginuo na mestu nesreće, a tragediji su svedočili njegova trudna devojka i otac koji su sedeli u vozilu. Krivac za nesreću tada se bez zaustavljanja dao u beg.Vozač koji je usmrtio Jovanovića za sobom je ostavio dokaze koji su policiju uputili na marku i tip vozila. Na mestu nesreće pronađeni su razbijeni delovi fara i retrovizor automobila kojim je Elvis udaren, te je ustanovljeno kako je vozač u begu vozio srebrnu "opel astru".

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track