Najnovije vesti

KAPETAN DRAGAN: U svakom okršaju sa Hrvatima sam izašao kao pobednik, sigurno ću izaći i u ovom!
Foto: Vlada Profimedia

Poruka iz zatvora

KAPETAN DRAGAN: U svakom okršaju sa Hrvatima sam izašao kao pobednik, sigurno ću izaći i u ovom!

Hrvatska

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan uveren je da će proces koji se protiv njega vodi u Hrvtskoj dokazati da je ta država građena na progonu Srba i montiranim procesima, te da će to biti prilika za dokumentovanje istorijskih činjenica.

A za to se vredi boriti, poručio je Vasiljković u intervjuu za frankfurtske "Vesti" iz zatvora u Splitu.

"Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska građena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentovana i prihvaćena istorijska činjenica", rekao je on.

Objašnjava da proces nije usmeren protiv njega, već protiv neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina, "Knindži" i njihovog komandanta.

Cilj je, prema njegovim rečima, da se uprlja i lažno predstavi sve ono što je tokom rata u Hrvatskoj bilo čisto, časno i srpsko.

“Garantujem vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju sa ustašama ja sam izašao kao pobednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od Knindži napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na videlo sva njihova herojska dela i njihov viteški ratnički odnos na koji sam neskromno i beskrajno ponosan", naveo je Vasiljković.

Ponosan je, kaže, i na svakog pojedinca koji je bio pod njegovom komandom,  bez izuzetaka!

"Naravno, i moja odbrana bi sve to mnogo lakše i brže pripremila da država Srbija oseća obavezu da štiti svoje građane koji su pokazali spremnost da stave na kocku svoj život za odbranu Srbije i njenog naroda”, rekao je Vasiljković.

Vasiljković se požalio što nema podršku države Srbije u ovoj borbi, dok je dijaspora pomagala.

“Javnost mora da zna da ja nisam sve ove godine u zatvoru zbog "nekih svojih nedela", već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost.

Što se tiče uslova u zatvoru Vasiljković kaže  da je u odnosu na australijski, splitski zatvor "odmaralište" sa pogledom na more, te da je kuhinja vrunska, a osoblje ljubaznije u odnosu na one u najskupljem hotelu Crne Gore.

"Za ovih, skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu da prijavim ni najmanju neprijatnost. Još mi se ni jednom neko od osoblja nije obratio sa 'ti', a granicama dozvoljenog čine sve što mogu da i meni i ostalima olakšaju boravak u zatvoru“, naveo je Vasiljković.

(Tanjug/Vesti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...